Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur Wire tändningslåset på en Triumph Spitfire

Anslutning tändningslåset på en Triumph Spitfire kräver viss skicklighet med elkablar och en förståelse för enkla kretsar. British terminologi för tråd färger skiljer sig från amerikanskt, så en viss översättning kan vara nödvändig. Kännedom distributören, solenoid och säkringspanel kommer att bli nödvändigt. Stor uppmärksamhet måste också ägnas åt befintliga ledningar som, varje färg har en beteckning. Den genomsnittliga erfarna helgen mekaniker kan koppla upp tändningslåset i ungefär en timme. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Wrench
skruvmejsel kit
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Ta på skyddsglasögon. Använda Wrench, ta bort minuskabeln först så inga kablar hängande under instrumentbrädan kommer att orsaka problem om de blir kortslutna. Ta bort pluskabeln från batteriet på samma sätt. Placera kablarna åt sidan.
2

Hitta tändningen monterad på instrumentbrädan. Ta växeln genom att vrida den stora ringen på sin moturs front, med hjälp av fingrarna tills den lossnar. Dra i spaken och alla anslutna kablar från under instrumentbrädan. Undersök baksidan. Hitta siffrorna 1 till 6 på baksidan, och ta del av trådarna där. Addera 3

Kontrollera att rätt färg är på varje terminal. Börja med nummer 1, som bör ha en vit /röd tråd på det. Kontrollera att antalet 2 och 4 är brun. Verifiera trådarna på varje av de återstående terminalerna, som kommer att ha vitt på nummer 3, vit /rosa på nummer 5 och brun /röd på nummer 6.
4

Hitta rätt färgade trådar bland den lösa kablar under instrumentbrädan, om det inte finns några trådar på strömbrytaren. Anslut dem till terminalerna på tändningslåset i nämnda ordning.
5

Kör nya trådar i denna ordning, att använda dessa färger för att hålla koden Triumph färg, om ledningarna i streck inte kan hittas . Kör en vit /röd tråd från nummer 1 till solenoiden och avsluta på den vakanta liten terminal med skruvmejsel eller skiftnyckel kit. Kör bruna kablarna från nummer 2 och 4 till en ledig 20 amp säkring. Kör en vit tråd från nummer 3 till den spade spets stickning av sidan av distributören. Kör en vit /rosa tråd från nummer 5 till radion. Lämna nummer 6 lediga för framtida bruk.
6

Anslut alla svarta kablar permanent knutna till övergången till en tråd som är i kontakt med karossen eller den negativa polen på batteriet.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90711.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.