Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

DIY: Alfa Romeo Spider Restaurering

Alfa Romeo Spider är en mycket populär italiensk sportbil som kombinerar klassiskt utseende med underhållande föreställning. Tack vare det faktum att Alfa gjorde Spider i så många år, är det också en bra kandidat för en gör-det-själv restaurering, eftersom delar är rikligt för det och det finns ett stort antal resurser tillgängliga som avser att arbeta med och återställa dessa klassiska bilar. Saker du behöver
p Om du planerar på att återställa en Alfa Romeo Spider själv, kommer du att behöva ett minimum av verktyg samt en plats att hålla bilen medan du arbetar med det som ett garage. De flesta jobben kommer att kräva en socket och ratchet set, tillgänglig från Sears eller auto delar butik. Du behöver också diverse verktyg som skruvmejslar, en momentnyckel och tänger. En domkraft och pallbockar är nödvändigt om du ska göra någon avstängning eller broms arbete. Addera inredningsarbete

Eftersom det är en liten, tvåsitsig cabriolet, en Alfa Spider inre är ganska enkel att återställa. Starta processen genom att ta bort sätena, som hålls i med bultar på fram-och baksida, och som avlägsnas med socket set. Beroende på formen på din Alfa, kanske du kan komma undan med ångrengöring och möjligen dö mattan. Mer än troligt om du vill installera en ny matta kit för att uppnå bästa utseende. Det finns även klädsel kit för Alfa säten och inredning paneler som dörrpanelerna, eftersom dessa tenderar att ta stryk från exponering för solen och elementen.
Mekaniskt arbete

Alfa Spiders säljs i USA kom alla med twin-cam motorer i olika förskjutningar, varav den största var på 2,0 liter som erbjöds från 1972 och senare modeller. Detta är en mycket slitstark motor när den sköts ordentligt, även om det kan vara en komplicerad motor för att arbeta på. Om din spindel motor behöver byggas om, detta är ett jobb bäst avgörs av en erfaren Alfa Romeo mekaniker. Komponenter såsom Spica insprutningssystemet som används på äldre modeller är väldigt svårt att arbeta på och tar specialverktyg. En DIY'er är bättre att fokusera på att återställa och måla komponenter och delar i motorn och utföra mindre mekaniskt arbete. Alfa fjädring och broms arbete, å andra sidan är nästan lika enkelt som någon annan bil. En väl restaurerad bil kommer att ha nya chocker installeras om de gamla är dåliga samt nya hjullager och alla nya komponenter broms för att se till att bilen är säker och trafiksäkert.
Kaross och Top

Alfa Spider ritades av Pininfarina och som sådan har enkla men vackra styling. Liksom de flesta klassiska bilar, kan rost vara ett stort problem om spindlar. Eventuella reparationer av rocker paneler, golvbrädor och andra områden bör göras av en yrkesorganisation arbetare. Den bästa metoden för en amatör som att återställa en Spider är alltför isär kroppens arbete genom att ta bort stötfångarna, trim, grill och lampor och sedan har bilen tas till en professionell färghandel för kroppen och lack. När det är målat, kan du sätta ihop försiktigt det hemma i garaget och installera en ny sufflett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90388.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.