Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1957 Chevy Specifikationer

Den Chevy 1957 var inte bara en annan bil när det erbjöds sent 1956. Det fanns en hel del förändringar. Med sin design, inredning och drivlina, det var en ny bil. Det var också mer kraftfull och snabbare. Bilen var mycket lyckat, och förblir så i dag som en av de mest populära samlare bilar i Amerika. Design

Chevy designändringar för 1957 är inte så radikalt från 1956 modellerna vid första anblicken, men förändringarna var betydande och ledde till denna bil bli en klassiker. Den Chevy bytte från 15 tum till 14-tums hjul, vilket gör den lite lägre. Det var tre inches längre än föregående år, på 200 inches, men med större svanfenor, såg det ännu större.

Fronten förändrats en hel del också, med en ny grill och Chevy emblem på framsidan . Stötfångaren gjordes större och kombinerades med gallret. Framskärmar gick över strålkastarna. Sammantaget gav ansiktslyftning det en längre och lägre utseende, som var mycket populär.
Motor
p Det var under huven som Chevy gjort sina största framsteg i 1957. Bränsleinsprutning var ny teknik, som ersätter förgasaren, och hade bara använts i dyra bilar till denna punkt, inklusive Corvette. Men Chevy ändrade det genom att erbjuda det som ett alternativ på sin största motor - den 283-kubik-tums V8. Det var första gången bränsleinsprutning hade erbjudits på en billigare bil.

283 motor skulle köpas med bränsleinsprutning eller förgasare. Vid den högsta änden, kan du få en 283 med två fyra-fat förgasare, vilket gjorde det mycket snabbt och kraftfullt. Den 265-kubik-tums V8 motor var standard, med sin två-FAT förgasare och manuell växellåda. En inline sex-cylindriga 235-kubik-tums motorn var också tillgängliga.

Kunderna kunde få någon Chevrolet motor med någon modell bil, oavsett vad som var standard fråga.

Alternativ

Chevy 1957 kom tre grundmodeller, annat än Corvette. Det var Bel Air, som var mest populära. Inte långt efter var de 210 och 150 modellerna serien.

Bel Air erbjöds i en cabriolet, två-och fyradörrars sedan, sportsedan eller coupe, borgare fyrdörrars kombi och Nomad tvådörrars kombi. Den 210 hade alla av dem plus en Delray Club Coupe och två ytterligare station modeller vagn. Den 150-serien hade en två och fyra-dörrars sedan, ett verktyg sedan och en två-dörrars stationsvagn.

Vikt av '57 Chevy var mellan 3200 och 3500 pounds. Den 150-serien var den lägsta priser, från $ 1885 till $ 2307, den 210 modeller kostar mellan $ 2122 och $ 2450,. Bel Air började på $ 2238 för två dörrar och gick till $ 2757 för Nomad Kombi


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90697.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.