Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1971 Buick Riviera Specifikationer

Den 1971 Buick Riviera var ett fullskaligt personlig lyxbil. Den första Riviera var 1963-modellen och designades av General Motors för att konkurrera direkt med Ford Thunderbird. Den Riviera byggdes om helt under 1971 och kallades av vissa som "boat tail" på grund av dess bakre styling som liknade fören på en båt. Som av 2010, det finns klubbar som tillgodoser ägare och entusiaster av "boat tail" Riviera. Utmärkande egenskaper

1971 Riviera har en grill med horisontella staplar. Den främre stötfångaren är en vanlig krom-affären, som saknar den svarta gummilisten av de senare Rivieras. Den bakre bagageluckan har ventilation lameller, en funktion som inte överförts till senare modeller. 1971 Riviera hade en mer uttalad "boat tail" i bak än 1973 och senare modeller.
Alternativ

1971 Buick Riviera kom väl utrustade men ändå hade en betydande alternativ lista. Några av de mer populära alternativen var en vinyl topp, elektriska fönsterhissar, elmanövrerade, stereo kassettdäck, kromade fälgar, full tonade rutor och luftkonditionering. Några alternativ som kan vara mer sällsynta inkludera klä upp hjulsidor, en tonad vindruta, säten hink och differentialbroms.
Motorer och transmissioner

standard motorn i 1971 Riviera var den 455-kubiktum V-8 med en fyra-FAT förgasare. Utgången av denna motor är 315 hästkrafter vid 4600 rpm och 455 foot-pounds av vridmoment vid 2800 rpm. Den borrning och slaglängd är 4,3125 med 3,9, och kompressionsförhållandet är 8,5:1. En högre effekt 455-kubiktum motor kom standard på GS-modeller och tillval på alla andra. Den enda tillgängliga överföringskapaciteten var General Motors Turbo Hydramatic 400, en tre-växlad automatlåda.
Allmänna specifikationer

1971 Riviera är 217,4 inches i längd, 79,9 inches bred och 54 inches hög. Bilen tips skalorna på 4,428 pounds. Addera GS Option Package

1971 Riviera fanns med GS resultatorienterade paket. Detta erbjudande lagt en mer kraftfull 455-kubiktum motor som producerade 330 hästkrafter, en kromad luftrenarlocket och en positiv dragkraft bakaxel. Det fanns också en speciell "GS" emblem på den nedre delen av framskärmarna precis under den "Riviera" märkskylt.
Färger

Riviera var tillgängliga i sju exteriör nyanser som också användes på alla andra 1971 Buick. Dessa val ingår: Arctic White, Cascade Blue, Willowmist Grön, Verdemist Grön, Platinum Mist, Sandpiper Beige och Silver Fern. Det fanns sex färger som var särskilt till Rivieran bara, och dessa var Pearl Beige, djup kastanj, koppar Mist, Solnedgång Mist (ett medium brun), Vintage Röd och Bamboo Cream.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90574.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.