Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1969 Camaro Z/28 specifikation

Även om inte den mest kraftfulla Camaro att rulla av monteringsbandet, var Chevrolets 1969 Z/28 upplagan av bilen och förblir en av de mest populära Camaros, har General Motors sålde 20.302 av bilarna. "Super Chevy" kallar 1969 års modell "The Most Iconic Camaro någonsin" på grund av sin stil och prestanda och konstaterar att när Camaro fans träffas och man nämner en Z/28, kommer de flesta av dessa bilfantaster tänka i 1969 versionen nästan av standard. Motor

1969 Z/28 hade en 302 kubiktum motorn en effekt på 290 hästkrafter, men tog det inte lång tid för förarna att hitta att bilen lätt betygsatt närmare 350 hk. Utrustad med solida lyftare, en fyra-fat Holley förgasare, tunga kylare och en Winters aluminium höghus intag, stod det klart att den Muncie manuell endast Z/28 var inte bara en söndag drivrutin, men en farligt bra -utrustade gata monster. "Djup ton" ljuddämpare på Camaros dubbelt avgassystem läggs till intrycket av kraft. Addera Chassi och bromsar

Med en 108-tums hjulbas, 1969 Z/28 Camaro var 188 inches lång och 74 inches bred, bara något större än 1968 modeller. Denna nya storlek och lägre ser bidragit till Camaros mer aggressiv nya utseende. GM: s 12-bult bakaxel gav mer styrka att stå upp till bilens ström än mindre axlar skulle ha.

Z/28 var tillgängliga med endast skivbromsar fram, men köparna kan välja skivbromsar bak istället av standarden trumman.

Även mer av en friktionsracer än en vanlig förare, var 1969 Z/28 fortfarande marknadsförs som "Hugger" på grund av sin överlägsna hantering.

Exteriör

1969 talCamaro var den sista av de första generationens modeller, men bilen ändå fått en makeover. Den Z/28, finns endast i Sport Coupe kroppen, var dekorerad med rally ränder, särskilda upp-brev däck och en bakre spoiler. En enda rund strålkastare var monterad in i varje ände av den nya ägg-spjällåda grill, vilket ger Camaro en aggressiv utseende. Icke-funktionella vertikala luftintagen sattes precis innan bakhjulet, och Z/28 hade stora avbärare jämfört med de mindre vakter på andra modeller.

Special Z/28 badging hittades på grillen, bak end och front sidostyckena, Z/28s med särskilda motorkylning kåpa induktion huv hade "302" emblem på vardera sidan av kåpan. 1969 Z/28 köpare kan också välja den speciella Rally Sport utseende paketet, det mest anmärkningsvärda inslag i RS ser är ledat, tre-gallerförsedda strålkastare täcker. Addera Interiör
< p> GM lagt ingjutna vinyl armstöd till Camaro dörrar, med en "Camaro" badge precis ovanför. Den vadderade streck och två eller tre-ekrad ratt presenterade woodgrain trim och kantig mätare. Mittkonsolen, även med woodgrain, hade fyra notoriskt dåligt belyst och svåra att läsa mätare för övervakning drivmedel, olja, batteri och motor temperatur monterad precis framför växelspaken.
Identification

1969 Z/28 har blivit en mycket önskvärd klassisk bil, och köpare måste vara noga med att veta fabrikens specifikationer så att de inte blir vilseledda. Nr 1969 Z/28 någonsin haft luftkonditionering, farthållare, bakre barer vingla, en dragkraft bar, eller en automatisk växellåda installerad. Några gjordes utan rally ränder eller kåpa-induktion huva. Alla sanna 1969 Z/28s har modellnumret 12437 samt trim siffrorna nivå --- X77 eller X33 --- på kåpan tag, och varje motor har DZ stämplat på den.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90880.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.