Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1969 Camaro Pace Car Information

Det är en prestigefylld tillfälle för en biltillverkare att stimulera Indianapolis 500, känd som "Greatest Spectacle i Racing." Från 1948 till 2010 har Chevrolet utställningsmonter 21 olika modeller. År 1967 Camaro först gjorde sin debut --- både på marknaden och som Indy 500 Pace Car. Denna inledning hjälpte lansera Camaro till populära status, men dess avkastning 1969 är vad som gjorde det ökända. De ursprungliga Pace Bilar Till Salu

Chevrolet specialbyggd två identiska bilar för de officiella stegar bilar, en framsida och en backup. Börjar med bas 1969 Camaro konvertibler, RS (Rally Sport) och SS (Super Sport) paket har lagts. Den mest märkbara bidrag från RS-paketet är galler och dold strålkastare. Chrome SS emblem pryder grillen och framskärmen. Huven har uppgraderats till en Z/28 kåpa induktion huva, och en bakre spoiler avslutar baksidan. Jim Rathmann, Indy 500 vinnare i 1960, fick äran att köra den här takten bil för att leda tävlingen.
Motor och prestanda
Racers
runt kurvan.

När leder ett race så betydelsefull som den Indy 500, är ​​ett imponerande exempel krävs. Använda gjutjärn huvuden, ingenjörer handbyggd två L78 396-kubik-tums motorer. Dessa muskulös TurboJet V8s är klassade på 375 hästar vid 5600 rpm. Öppnade upp på banan, de kör den fjärdedel mil i 14,7 sekunder vid 98,7 mph. Detta kopplas ihop med tre hastigheter Turbo Hydra-Matic automatlåda. Den 396-motorn kompletteras med en tung batteri
Andra uppgraderingar

, och generatorn var beefed till en 63-amp version. Axeln har uppgraderats till en 3,31 förhållande att hantera tunga bromssystem. Goodyear bred slitbana GT däck och 15-av-7 hjul rally läggas till utseende och prestanda.
Paint och Trim

Efterbehandling Pace Car är anpassad inredning och exteriör. Även några år Pace Car är klar med subtila finish, det finns inget diskret om 1969 Pace Car. Kroppen var målad vit med en vit sufflett. Racing ränder i levande Hugger Orange reste ner huven och bak på bilen. Interiören klädsel matchade Hugger Orange färg. På dörrarna en stor dekal, även accenter i orange, proklamerade "Chevrolet Camaro, officiella Pace Car, 53rd Annual Indianapolis 500 Mile Race den 30 maj 1969."
Ytterligare Festival Bilar Till

Förutom två bilar officiell Pace, var ytterligare 43 bilar skräddarsydda som "festival bilar." Dessa fördes till 1969 race för VIPs och kändisar för att använda under paraden varv. Medan bilarna likna den officiella Pace Car i färg och trim, under huven är en mindre 350ci motor. Däremot innehöll de 116 USAC (USA Auto Club) tjänstebilar antingen 350ci motor med en automatisk växellåda, eller den större 396ci motor och en manuell fyrväxlad växellåda.
Replicas

När man diskuterar 1969 Pace Car, kunde ett antal bilar hänvisas till. Förutom de officiella bilar och andra bilar festivalen, producerade Chevrolet 3,675 repliker att sälja direkt till konsumenterna. Genom att göra denna bil tillgänglig för race fans och finsmakare bil, underblåst Chevrolet effektivt sin prestige. Kit och replikeras dekaler finns också tillgängliga för köp. Köpare som vill köpa en 1969 Pace Car bör vara medveten om dessa skillnader och kräva ytterligare dokumentation för att stödja den typ av Pace Car de köper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90413.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.