Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur du uppdaterar 1963 Nova Framfjädring

Den 1963 Chevy Nova är en kvintessensen veteranbil. Det är lätt att återställa, har en ren, klassisk look, och delar är allmänt tillgängliga. Nova kan vara många olika saker - en bruksbil, en Pro Street turné bil, ett fullskaligt hot rod. Ändå någon som har kört en första generationens Nova med mäldsuspension vet att en av de första uppgraderingar på listan är modern framvagn. En sådan uppgradering är något utmanande, men det finns många eftermarknaden kit som gör processen enkel och strömlinjeformad. Det finns flera alternativ för att uppgradera en 63 Nova systemet framvagn. Saker du behöver
standardhylsor w /spärr
Ordet jack
Jack står
Tryck för bussningar
Shock kompressor
kit Framvagn
Polyuretan bussningar
chockar

Visa fler instruktioner
uppgraderingsalternativ
1

installera en uppdaterad ursprungliga klippet front och sub-frame från en eftermarknad tillverkare. Detta kommer att förbättra hanteringen för de flesta kör applikationer.
2

Installera ett komplett kuggstångsstyrning kit skräddarsydd för första generationens Chevy Novas. Dessa kit ger förbättrad hantering, eliminera under och över-styr, och de kasta i rätt i. Leta efter ett kit som kommer med bussningar redan pressade.
3

Installera höjd-specifik spindlar istället justering chocker för att ringa in rätt höjd för din Nova. För applikationer där den främre änden av Nova måste sänkas, det förkortade spindlar erbjuda en permanent metod för att uppnå detta utan att skada några fjädringskomponenter.
4

Integrera en styrservo adapter för Novas som funktion servostyrning.
Installation
5

Lift bil på pallbockar med domkraft. Ta bort framhjulen och församlingar broms på båda sidor.
6

Lossa skruvarna i nedre länkarm till ramen. Detta gör det möjligt chock att glida ut. Upprepa för den andra chocken.
7

isär resten av den främre änden efter chockerna avlägsnas, och noga märka varje bult som du går längs.
8

Installera den främre hjulupphängningen kit enligt tillverkarens instruktioner, eftersom varje kit är annorlunda. Det kommer att finnas en annan process för kuggstångsstyrning än för ett original kit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91066.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.