Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man lägger Original registreringsskyltar på veteranbilar

En skinande ny registreringsskylt emblazoned med holografiska dekaler eller en statlig webbplats för information skrivs över bottnen ser ut på plats på en antik eller klassisk bil. En ursprungliga plattan från bilens årsmodell ser mer äkta. Men du kan inte bara skruva någon skylt på en klassisk bil. Plattan måste matcha bilens årsmodell. Det måste också vara registrerad till bilen. Ibland ingår den tidigare ägaren den gamla plåten när man säljer du bilen. Om så är fallet, måste de överföra ägandet av plattan till dig vid Department of Motor Vehicles som en separat transaktion. Om plattan inte existerar, börjar sökandet efter en lämplig ersättare. Saker du behöver
Original registreringsskylt tvål
skålen och vatten
Sponge
Handdukar
Färgborttagare
sandblasteren
Paint
Visa fler instruktioner

1

Jakten på en registreringsskylt. Skura fastighetsförsäljningar och antika auktioner. Newspaper listor för försäljning med slagord av "bil entusiast" eller "garage innehållet" kan tyda på möjlig förekomst av gamla registreringsskyltar.
2

återställa plattan. Om plattan har en någorlunda rent utseende, kan det bara behöver en grundlig skrubbning. Doppa en svamp i vatten med diskmedel. Använd en kombination av varmt vatten och diskmedel, vilket lyfter fett. Använd en borste för att rengöra skräp och det tidiga bildandet av rost. Torka omedelbart för att förhindra ytterligare rostangrepp. För mer intensiv restaurering, ta bort den urkärnade färg med färgborttagningsmedel. Alternativt, blästra och måla om plåten. Sandblästra noggrant. Vintage metallplattor består av ett tunnare-gauge metall än sina moderna motsvarigheter.
3

Besök Department of Motor Vehicles eller statssekreterare som kontor, beroende på vilken enhet som hanterar registreringar i ditt tillstånd . Presentera registreringsskylten och ditt personnummer. Expediten söker i databasen för att se till att plattan numret inte redan är registrerad. Numret hade kunnat återutgiven om plattan ansågs förlorad.
4

Registrera plattan om ingen konflikt föreligger. I vissa stater, såsom Montana, har du ett val om att registrera fordonet som en antik eller som en vanlig bil. Din registrering och försäkring priser ändras beroende på ditt val. Om du bara transportera fordonet till bilen visar och parader, tillämpar en antik registrering. Om du ofta kör bil för nöjes skull, eller som din bruksbil, välj senare.
5

Ansök om en antik skylt dekal om plattan nummer redan utfärdats till ett annat fordon. I vissa stater, såsom Utah, kan du visa ändå ett avvisat plattan under vissa villkor. Betala en $ 5 avgift för en antik dekal (från 2010). Avgifter och regler varierar från staten. Kontrollera med din lokala DMV. Plattan kan bara hänga på bilen för utställningar, bland annat parad processioner och visar bil.
6

Sök efter en annan platta, eller ansöka om en helt ny registreringsskylt om registratorn förkastade det och du vill köra bilen utanför parader. Välj mellan en vanlig tallrik och en speciell antik bil plattan om du håller bilen för utställningar bara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90964.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.