Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Tidiga Kompressor Designs

Även motorn superchargers datum till 19-talet, var den första praktiska tillämpningen för en bil inte vanligt förrän på 1920-talet. Tidiga mönster inkluderar Roots fläkt, centrifugal fläkt och två skruv kompressor. Roots

Roots kompressor daterar till 1900, och identifieras genom den stora övre delen som stiger över huven på moderna bilar. Fläkten funktioner ingriper lober som snurrar för att fånga och pumpa in tryckluft i insugningsröret, enligt Chevy High Performer. Fläkten har en remskiva monterat på vevaxeln som driver en rem för att snurra de sammangripande rotorerna för att komprimera luften. Att tvinga tryckluft i grenröret förbättrar förbränning av luft /bränsleblandningen som översätter till större makt.
Två skruv

dubbla skruvar versionen förbättrar på Roots överladdare därför att den presenterar en inre kompression fläkt med rotorer featuring snävare spelrum att komprimera ännu mer luft in i förbränningskammaren. Luften tvingas genom den bakre delen av motorn, vilket ger en kortare sträcka att förflytta och minimera friktion, turbulens och minska värme genom 50 procent. Den dubbla skruvar är remdriven.
Radialfläkt

Duesenberg populariserade centrifugal kompressor under 1920 och 1930 med sådana bilar som 1935 Duesenberg SJ Mormon Meteor Speedster. Den kompakta centrifugal kompressor använder en step-up drivenheten att öka hastigheten på motorns impeller att tvinga in luft i ett kompressorhus och skjut in luft i förbränningskammaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91047.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.