Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Återställa en Triumph Spitfire

The Triumph Spitfire, som byggdes mellan 1962 och 1980, var en av de mest populära brittiska bilar av 1960 och 70-talen. Liten och lätt, de var kul att köra, ekonomiskt, och kan lätt repareras hemma av ägare med vanliga handverktyg. Triumph Spitfires nu är något eftertraktade fordon, särskilt tidiga modeller före införandet av gummi stötfångare. Återställa Triumph Spitfire är relativt lätt tack vare stora tillgången på eftermarknaden restaurering delar, och tillgången på mässan-tillstånd, rinnande exempel. Saker du behöver
Garage utrymme
Grundläggande fordonsindustrin verktyg
Triumph Spitfire tekniska data, t.ex. kopplingsscheman och manualer restaurering
Visa fler instruktioner
köpa fordonet

1

Köp Triumph Spitfire du tänker återställa i så bra skick som din budget tillåter. Om möjligt, köpa en löpning, rost-fritt exempel som bara behöver några mindre kosmetiska arbete. Dessa fordon är lättast att återställa, eftersom det inte saknas några mekaniska delar att brottas med, och ofta är inte långt från återställd tillstånd till att börja med.
2

Kontrollera drivlinan ordentligt innan köpet. Kontrollera att motorblocket är sund och transmissionen växlar snyggt genom alla växlarna. Undvik fordon inte prissatta därför att inte köra, ge stora problem, eller bärs förbi den punkt av reparation.
3

Kontrollera kroppen av bilen för förhöjda mängder fyllmedel används för att täcka kroppen skada. Inspektera avsluta med en ljus och en magnet, letar efter platser där magneten inte fastnar som det ska och för vågig eller fläckigt framträdanden i färgen. Ett fordon som presenterar tidigare organ skador kan kräva betydande kollision reparationer som bara täcktes upp för att snabbt sälja bilen.
4

Kontrollera ramnumret mot registreringsbevis eller titel. De borde passa perfekt. Undvika att köpa bilar utan en titel som dessa tenderar att medföra extra kostnader vid registrering av bilen när du är klar.
Börja Restoration
5

Återställa bilen enligt den instruktion som på restaurering handboken. Efter de riktlinjer som fastställts av dem som redan har utfört restaureringar på just den bilen är mycket mer sannolikt att bli framgångsrika än de som inte följer riktlinjerna. Den riva av Spitfire börjar med att ta bort alla viktiga komponenter såsom dörrar, Kapell, huva, interiör, fendrar, och eventuellt motorn. Om motorn är i gott skick och ditt mål är bara en kosmetisk renovering, undvika att ta bort motorn till varje pris.
6

Reparera alla rostfläckar på kroppen och ramen. Frame rost kan eller inte kan vara ett problem, men alla veteranbilar, och i synnerhet Triumphs, har några kroppen rost frågor som måste lösas för att helt återställa fordonet. Större rost frågor bör lösas genom att ersätta den med en renoverad panel eller en eftermarknad reproduktion. Det finns flera företag som tillgodoser ägare av Triumph bilar, så att hitta reproduktion delar såsom dörrpaneler, fendrar och huvar, eller "motorhuv", som britterna kallar dem, är inte en alltför smärtsam uppgift.

7

Adress ram rost genom att ta bort kroppen från ramen. Du kommer troligen att behöva klippa bultarna som fäster de två komponenterna, men detta är det bästa sättet möjligt att komma åt och reparera ram rost. Undvik att försöka lappa stora delar av rostiga ut ramen själv. Professionell ram svetsning kommer att krävas för att korrigera särskilt dåliga rostande frågor.
Reparera eller klä motorrummet
8

Reparation motorrummet och motorn när kropp och ram skador frågor har retts ut. Om motorn bitar är salvageable och helt enkelt behöver rengöring eller ett färskt skikt av färg, undviker en fullständig riva ner av motorn. Börja med att grundligt rengöring och avfettning hela motorrummet innan du försöker ta bort någon del för reparation. Rengöring av motor skulle vara svårare om du måste försöka att inte få vatten eller tvål i motordelar. Följ de riktlinjer som anges i din restaurering handbok för lack val av motordelar, eller helt enkelt måla dem med hög temperatur färg som du väljer efter att delarna har rengjorts.
9

Klä motorrummet genom att ersätta begagnade kosmetiska delar, såsom kylarlocket, luftrenaraggregat och fläktkåpa med nya eller krom delar. Dessa, medan lättare att hålla ren än lackerade delar, inte är originalutrustning på Triumph Spitfire, och bör inte vara en del av en fullständig återställning, utan snarare en del av en rengöring och anpassning.
10

Byt slitdelar i motorrummet när utsidorna uppdateras. Tappa ur kylvätskan från kylaren och olja från motorn och ersätta vätska. Byt alla filter inklusive bränslefilter, luftfilter, och oljefilter oavsett när den tidigare ägaren sa att de ändrades. Också byta kamrem, fläktrem, slangar och slitna eller spruckna bränsleledningar samt. Addera Final Assembly
11

Montera återställda Triumph Spitfire genom att börja med interiör. Montera de nya eller rekonditionerade säten, mattor, mittkonsolen, instrumentpanelen, och suffletten. Installera den nya mattan i bagageutrymmet samt.
12

Sätt tillbaka alla rekonditionerade karossdelar, inklusive dörrar, huv, bagageluckan, och fendrar, är noga med att korrekt anpassa alla delar innan skruvarna dras åt.
13

Installera alla rekonditionerade eller ny trim bitar, inklusive krom delar, vädertätningar, emblem och emblem. Montera de nya eller rekonditionerade däck och hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91052.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.