Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1956 Buick Super specifikation

Serie 50 Buick var en av de största i bolagets fordon, och så småningom blev känd som Super. Det skulle inte vara förrän 1957 att ordet "Super" skulle visas som ett namn på bilen. Fyra vent-portar på framskärmarna markerade denna modell. År 1956 Riveria sedan släpptes som en version av Super, som blev den mest populära modellen av året. Motor

1956 Buick Super, eller modell 50, kom som en bas sedan, Cabriolet Riveria Coupe och Riviera Sedan. Riveria var en trim paket för Super. Sedaner var fyrdörrars kupéer och var två dörrar.

Samtliga Buicks använt en V-8 ventil-in-head 322 kubiktum motor som lägger ut en respektabel 255 hästkrafter. Motorn hade 341 ft-lbs. av vridmoment eller dragkraft. Den V-8 motor var en Buick används för alla sina bilar för ett par år eftersom muskel bil eran var att komma igång. Motorn hade en cylinderdiameter och slaglängd, cylinder storlek och avstånd den färdas, 4 inches och 3,2 inches. Motorn använde en downdraft fyra-FAT förgasare och bränsle-och luftblandningen det producerade komprimerades till en 9,5 till 1 förhållande innan antändning. Denna motor hade fem ramlager och hydrauliska lyftar för de två ventiler i varje cylinder.
Kraftöverföring

Dynaflow fyra-växlad automatlåda var standard på alla Buicks , och en tre-växlad manuell fanns som tillval. Det hade standard bakhjulsdrift. Bilen red på oberoende spiralfjädrar och hade spiralfjädrar på baksidan också.

Servostyrning var standard, och servobromsar var ett alternativ. Standard bromsar var hydraulisk trumma med 12-tums bromsbelägg.

Super använde 7.6 av 15-tums däck. Den främre spåret, eller avståndet mellan hjulen, var 59 inches och den bakre spåret var 62,2 inches.
Mått

Buick hade en 127-tums hjulbas och bilarna var 213,6 inches lång. De Buicks vägde mellan 4,200 och 4,300 pounds. Bilen var 80 inches bred och 64 inches tall.

V-8 motor haft sex liter olja, 10.5 pints transmissionsolja och 17 pints kylvätska. Bilen använde en 19-liters bensintank och används premium bränsle.

Series 50 Buick Super varierade i pris från $ 2927 för basen sedan till $ 3200 för Cabriolet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90895.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.