Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man byter 65 Mustang Quarter Panel

1965 Ford Mustang är en populär restaurering kandidat. Men efter många år på vägen, kommer de typiska 1965 Mustang behöver lite rost reparation, speciellt de bakre sidostyckena. Den sidostycke är plåtpanel som täcker det område från dörren till den bakre delen av bilen och sträcker sig från basen av den bakre takstolpen ner till hjulhuset. Den ursprungliga panelen är svetsad på plats och kommer att behöva borras och klipp ut innan en ny panel kan svetsas i dess ställe. Saker du behöver
Drill
Borr satt
Wire hjul borra fastsättning
Mig svetsare
Clamps
järnsaxar
Body löda kit
Sandpapper
Visa mer instruktioner
1

Ta bort de gamla rostiga eller skadade kvartalet panel genom att borra ut de punktsvetsar som håller kvartalet panelen på plats med en borr och en skarp borr. Använd en tråd hjul fäst vid en borr för att rengöra rost bort av all punktsvetsar så att de kommer att vara synlig. Använd en propanbrännare att smälta bly ur sömmen där den övre delen av sidostyckena och basen av den bakre takstolpen möts. Borra ut de punktsvetsar som var under blyfyllt söm. Skär kvartalet panelen i bitar med plåtsax eller en metall nibbler så att det blir lättare att ta bort.
2

Dry passar nya kvartalet panelen genom att skjuta in den under den bakre takstolpen. Eftersom varje bil är olika, kan den nya panelen behöver vissa justeringar för att falla på plats. Kontrollera att luckorna på baksidan av dörren och på bagageluckan är korrekta. Häftsvets panelen på plats när det är rätt passform. Mig svetsa botten av kvartalet panelen till rocker panel. Mig svetsa sömmen på toppen av kvartalet panelen till basen på den bakre takstolpen.
3

punktsvets sömmarna mellan sidostyckena och det yttre hjulet huset, den bakre svans ljus panel och vid dörrkarmen. Slipa ner alla svetsar tills de är släta, men ta inte bort svetsarna. Använd söm sealer där sidostyckena möter dörrkarmen och på bakluckans öppning.
4

Refill sömmen vid kvartalets panelen och basen av den bakre takstolpen med plast spackel. Använd bly i sömmen om du vill att din restaurering för att vara giltiga. Använd en fil för att jämna ner sömmen och sedan blockera-sand, om det behövs. Kvartalet Panelen är nu redo att fyllas och målas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90359.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.