Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Vem uppfann Semi Truck?

Alexander Winton uppfann semi-truck 1898 och sålde sin första tillverkad semi-truck 1899. Detta koncept kom mitt i mer än etthundrafemtio patent av bil och motor mönster som han lämnat in. Denna skotska mannen började sina cyklar karriär tillverkning i Cleveland och flyttade in i byggandet av "horseless vagnar" i 1896. Han sålde sin första tillverkade bilen år 1898, och detta ledde honom att uppfinna begreppet semi-truck för att hantera leveransen av hans tillverkade fordon. Context

Winton främjade hans nya Winton bil genom att turnera landet med fordonet och utmana andra att biltävlingar. Denna marknadsföringsstrategi fungerat väl och, senast i slutet av 1898, hade Winton Motor Carriage Company sålde tjugotvå bilar, följt av hundra påföljande året. Inte alla kunder bodde i eller i närheten av Cleveland, och leveransen av fordonet utgör ett problem. Hur att ta bilen till kunden utan att bränna körsträcka på fordonet? Han tog upp denna fråga med ett nytt koncept som han kallade en bil dumprar som kunde bära det nya fordonet på en släpvagn. År 1899 började Winton Motor Carriage tillverkar dumprar för eget bruk samt andra biltillverkare.
Invention

Begreppet används en modifierad kort hjul touring bil med en vagn kopplad till sig. Plattformen satt på toppen av motorn delen och vilade på ett par hjul på den andra änden. Plattformen kan bara hålla en bil. Innan vagnen monterades på den dragande bilen, var bilen som skall levereras hjul på rampen av vagnen och fästs till plattformen. Kanten av plattformen vilar på marken sedan upphöjdes och fäst till toppen av stammen av dragfordon.
Expansion

Winton höll hans sinne på motorkonstruktioner och inte gå vidare med utformningen av sin första semi-truck. George Cassens tog bilen dragande verksamheten till nästa nivå under 1920-talet. Som en bilförsäljare behöva leverera de bilar som han sålde, åberopade han bil dumprar utförligt. När i början av 1930-talet försökte tillverkarna att skeppa nya bilar direkt till köparna, insåg han att transportkostnaderna var oöverkomliga för biltillverkarna. Han klev in och erbjöd sig att bogsera bilar från produktionsplatsen till bilägarna. Han utarbetade en $ 1850 fyra-bil auto trailer som drogs med en två-tons Dodge lastbil.
Parallel Initiative

Credit måste utvidgas till augusti Charles Fruehauf, en Detroit smed, som byggde en vagn för en person som ville transportera sin båt 1914 och officiellt kallade det en "semi-trailer." Han dupliceras vagnen för ytterligare användningsområden såsom dragande virke. År 1918, införlivade han Fruehauf Trailer Company.
Anpassning till Model T

John C. Endebrock hade erfarenhet av att bygga hästvagnar och använde sin visdom i att utveckla "TRAILMOBILE," Detta 1918 designen ett järn chassi monterat på hjul och fjädrar som kan bogserade bakom en Ford Model T. var tänkt så att det skulle vara lätt för en enskild aktör att koppla vagnen till bilen. . Tidigare släp krävs tre män för att koppla upp chassit till bilen Addera Legacy

över ett sekel, har den fyra hjul design från Winton utvecklats till en 18 - hjul ledade semi-lastbil med tre axlar. Idag, semi lastbilar transportera mer än 670.000 ton gods varje år i USA som tas till destinationer med 3,5 miljoner lastbilschaufförer. Detta motsvarar mer än 70 procent av alla amerikanska frakt leverans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98424.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.