Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Hur berätta om numren stämmer överens på en bil - nr för ett fordon

Om du har en äldre muskelbil eller klassisk bil som du återställer eller sälja, eller om du är intresserad av att köpa en av dessa bilar, kanske du hört säger - "Kontrollera om siffrorna stämmer". Detta är en så bred term och verkligen betyder olika saker för olika människor, men i enkla termer, matchande siffror innebär att bilen bär den ursprungliga motorn, vars ID-nummer matchar VIN (Vehicle Identification Number) i bilen. Matchande nummer för att bestämma värdet av ett fordon kan bli riktigt komplicerat och gå så långt som att se till att chassit, motorn och andra mekaniska komponenter är original till bilen. Här är några av grunderna om fordonets nummer och vad du ska leta efter. Saker du behöver
Läs VIN-nummer (finns på höger förarsidan pelaren i vindrutan) katalog Läs Engine Stamp
Läs Door Stamp
Visa fler instruktioner

1

Det första numret för att titta på är ditt VIN-nummer, eller Vehicle Identification Number. Detta nummer är vanligast på förarsidan pelare av vindrutan. VIN-nummer är en 17-teckens alfanumerisk identifierare som fungerar ett serienummer för din bil. VIN-nummer innehåller fyra berörda delar och hjälper till att identifiera:. 1) "World Tillverkare" av fordonet, 2) "Vehicle Beskrivning", 3) "VIN noggrannhet kontrollsiffra", 4) "Vehicle Identification"

VIN numret sätter scenen för de andra siffrorna på ditt fordonsdelar.
2

Det andra numret ska leta efter på din bil skulle vara motorn stämpel eller motor VIN plattan. Om du vill vara säker på att din motor är den ursprungliga motorn på din bil, då din VIN kommer att berätta vilken motor bilen kom med. När man tittar på VIN plattan eller stämpel på din motor, bör sekvensen av sinande siffror på Engine VIN stämpel matcha Vehicle VIN stämpel. Om den inte gör det, då motorn i bilen är inte den ursprungliga motorn. Ibland är det svårt att hitta VIN eller stämpla nummer på din motor, så leta efter en flik placerad på passagerarsidan topplock strax under ventilkåpan och transmissionen för siffrorna.
3

Om din bil är förinställd till sena 60-talet, då du inte kommer att vara ute efter en VIN-skylt på motorn. De satte inte VIN plattor på motorn under denna tid, så du måste verkligen leta efter gjutning siffror som ingår i motorn, avgas och grenrör intag. De gjutna datum bör vara cirka sex veckor före build datum för bilen och bygga datum motorn ska vara ungefär två eller tre veckor före den bilen bygga datumet. Se till att rösterna går på huvudena, intag och avgasgrenrör alla passar in i detta fönster innan bilen bygga datum för att kontrollera äktheten.
4

tredje plats för att kontrollera om fordonsnumren är på insidan av förardörren inlägget. Om du öppnar förardörren och tittar på dörrposten, bör det finnas en metallplatta hållit på med två nitar. Denna platta kommer att berätta den dag bilen byggdes, den ursprungliga exteriör lacken, och den ursprungliga inredningen färgen. Du kan använda dessa nummer för att kontrollera äktheten av fordon färgschema och utföranden.
5

sista platsen för att kontrollera om bilens nummer är på själva chassit själv. Platser varierar för detta nummer, men det bör också matcha ditt VIN-nummer för att hjälpa dig identifiera om din bil har varit i en olycka eller har haft helt nytt ramverk gjort det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98372.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.