Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Auto Wood Refinishing & Restaurering

Många äldre bilar och high-end bilar använder trä detaljer inne i bilen. Detta ger skönhet och värde till någon bil. Dock försämras detta trä över tid, särskilt om de bilägare inte ta hand om det. Att återställa auto trä är en svår process, men resultaten är givande. Borttagning

Det första steget i en trä reparation och restaurering i en bil eller annat fordon är att ta bort virket. Detta kan vara en känslig process, särskilt om träet är kraftigt skadad. Mest trä limmas på plats. Du kan hitta lim Upplösningskar på byggvaruhus utbudet. Applicera limmet upplösningskar längs kanterna på träet där den hålls på plats i eller utanför bilen. När limmet löses, se till att inga skruvar håller veden på plats. Pop trästyckena ut med en skruvmejsel eller annat platt föremål. Addera Inspektion

Inspektera nyligen bort bitar av trä. Notera eventuella förfallna bitar eller platser där virket har urholkats eller insekter har attackerat den. Detta trä kommer att behöva bytas ut. Skär bort det dåliga träet med en tabell såg, var försiktig så du inte skadar de andra bitarna.
Restoration

Starta återställningen genom att rengöra trä med en träolja eller trä tvål. Avlägsna allt fett och smuts uppbyggd. Skala av sealer och fläckar från trä med en trä strippa. Applicera strippa frikostigt med en trasa. Låt lösningen sitta i 10 minuter, sedan använda en spackel för att skala bort lager av sealer och fläckar. Sand träet noggrant för att avlägsna alla spår av fläcken. Om träet är mörkare eller missfärgat, blekmedel det att återgå till dess ursprungliga färg. Om du inte gör detta, kommer det att färga till en annan färg än någon ersättare trä.
Byte

Innan du byter ut någon ved, är det viktigt att veta vilken typ det är. Konsultera bilens instruktionsbok eller tillverkaren för att ta reda på. Såvida du inte är en träbearbetning expert, kommer du inte att kunna skära nya bitar. Rådgör med en professionell bil trä restaurering företag för delar trä ersättare. Bolaget kommer att kunna skära virket till rätt storlek. Professionell trä konservatorer också kommer att kunna skära träet på ett sätt att det smälter sömlöst med de ursprungliga bitar av trä.
Restaining

Stain trä med vad färg du vill. Använd en trä sealer att skydda träet från solen och andra skadliga element. När du sätter träet tillbaka in i bilen, använd en high-end trälim för bästa resultat. Låt träet att sitta i bilen i 24 timmar innan du använder bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98414.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.