Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Vad är en Karnaubavax behandling?

Av alla typer av vax på marknaden idag, gamla hederliga karnaubavax (aka "naturligt vax") är fortfarande en standby favorit för de flesta. Denna mångsidiga vax har en lång historia av att göra metall, trä och färg glans. Ursprung

Carnauba raffineras från de vaxartade blad av Copernicia prunifera (eller cerifera) växt, en palm som växer bara i Piaui, Ceara och Rio Grandedo Norte stater i norra Brasilien.

Sammansättning

Omkring 90 procent av karnaubavax består av fettsyror och alkoholer, resten är andra sura typer och kolväten.

Använder

Karnaubavax används för att ge en djup och skimrande glans till bilkarosser, skor, livsmedel (framför allt tuggummi och sötsaker), trägolv och möbler.

Tillsatser

Karnaubavax kombineras ofta med bivax för användning i skon och trä lack, och kan förtunnas med terpentin. Några high-end carnauba vaxer blandas med sol-blockerare för att skydda billackskvalitet från fade-inducerande UV-strålning.
Smältpunkt

Karnaubavax smälter vid mellan 150 och 180 grader Fahrenheit i sin naturliga form. Denna kvalitet gör för lätthet och mångsidighet tillverkning av carnauba produkter, men är farligt nära yttemperaturen på en mörk bil i solen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98411.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.