Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Vad är definitionen av en antik Auto?

Det finns flera klassificeringar som tillämpas på gamla bilar. "Vintage", "Classic", "Samlare" och "antika" är de viktigaste. Alla tre har en specifik definition, men det varierar ofta från en källa eller en expert till en annan. Eftersom det finns juridiska kvalifikationer för "Antik" etikett, är det en som är tydligare än andra, men även att märkningen kan vara ett rörligt mål. Antique Car Era

Bland auto entusiaster en icke-juridisk definition för "antik auto" gäller titeln på bilar tillverkade i en period som de refererar till som den "antika bil eran." Detta är ett exempel på ett "rörligt mål"-klassificering. Vissa experter (t.ex. greatoldcars.com) anser att det är att köra 1886-1915, Några andra (antiquecar.com, till exempel) överväga något byggda före 1950 för att vara från den antika eran.
Definitioner av organisationen

Classic Car Club of America anser någon bil som är tjugofem år eller äldre för att vara en antik bil. Deras definition av klassisk bil, men hamnar i en lista över bilar som de publicerar (om bilen är med på listan är det klassificeras som klassiker, de som inte är med på listan inte). Den antika Auto Club of America omfattar fordon från samma period som antikvitet, men de sträcker sig till motorcyklar och lastbilar.
Andra kriterier

Organisationer som Antik Automobile Club of America och Classic Car Club of America har några andra regler som begränsar vilka fordon betecknas som antik med sina definitioner. Den största av dessa handlar om restaurering. För att kvalificera sig enligt sina regler ett fordon kan återställas, men bara till ursprungliga tillverkarens specifikationer. Till exempel, om en bil inte är utrustade med ett soltak från tillverkaren, skulle ett soltak utrustat fordon inte vara antika.
Försäkringsbolaget Definition

En mer juridisk definition är den som tillämpas av försäkringsbolag. Du kan ofta få särskild försäkring för en antik bil. Av den anledningen, försäkringsbolag fastställa riktlinjer för vad som är och vad som inte är en antik auto. Naturligtvis varierar denna klassificering från ett försäkringsbolag till ett annat. Den generella tidsramen är fordon 15 till 25 år eller äldre är berättigade, beroende på företaget. Det finns andra kvalifikationer för försäkringen, som lagring oro och körda mil per månad.
State Definitioner

kanske viktigaste juridiska definitionen kommer från statens lag. Medlemsstaterna tillhandahåller särskilda registreringsskyltar och registreringsbevis för antika fordon. För att kvalificera sig, men måste bilarna uppfylla vissa kriterier. Dessa regler varierar från stat till stat. I allmänhet mest sätta cut-off datum någonstans mellan 15 och 30 år gamla (men 25 är vanligast). Med andra ord, för att kvalificera en bil måste vara minst 15 år eller äldre. Det finns oftast regler om kör begränsningar (liknande försäkring regler) inblandade, alltför. Kontrollera med din statens DMV för specifika detaljer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98426.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.