Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Hur man startar en modell T-Ford

Model T var Fords första lyckade försök att göra en bil och, i själva verket var en av de mest populära bilarna tillverkas på tiden, med över 15 miljoner producerade 1908-1927. Modell T använde en låg kompression fyrcylindrig motor och en tvåväxlad planetväxel växellåda. Modell Ts inleddes med en vev på framsidan av bilen under kylaren. T-Forden tillverkades många år innan elektronisk motorstyrning har någonsin tänkt på, så bara att vrida tändningsnyckeln är inte tillräckligt för att få en modell T kör. Saker du behöver
Stoppklossar (2)
Visa fler instruktioner
1

Blockera hjulen för att hålla din Model T från att hoppa framåt när det startas.
Sida 2

Öppna huven och vrid bränsletillförseln genom att vrida bränslet petcock handtaget (sitter på bränsleledningen nära förgasaren) så att den är parallell med bränsleledningen. Stäng huven och låsa fast den.
3

Sitt i förarsätet och spaken gnistframföringen på vänster sida om ratten hela vägen till toppen. Flytta gasreglaget på höger sida om ratten till mittläget.
4

Flytta handbromsspaken (till vänster om förarstolen) bakåt för att sätta transmissionen i friläge .
5

Sätt in nyckeln i spolen rutan (tändningslås) på instrumentbrädan och vrid.
6

lämna fordonet och flytta till framsidan av bilen . Tummar runt motorns vevaxel, hålla tummen viks i. Veva under en tid i en medurs. Upprepa detta steg tills bilen startar.
7

Flytta tillbaka till förarsätet och flytta spaken förtändningen tills motorn går jämnt. Har en hjälpare bort stoppklossar när du är redo att komma igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98410.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.