Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Hur jämför CNG & gasol Fordon

Fordon som använder fossila bränslen som diesel och bensin släpper ut växthusgaser i miljön, vilket anses vara en viktig orsakande faktor för den globala uppvärmningen. Compressed Natural Gas (CNG) och gasol (LPG) är snabbt på att bli föredragna alternativ på grund av sin miljövänlighet och lägre kostnader. Både LPG och CNG är fossilt bränsle som utvinns ur, men släpper ut mindre mängder av giftiga växthusgaser resulterar i minskad förorening. Många fordon som använder CNG eller LPG är bi-fuel, vilket innebär att säga att de kan köras på antingen petroleum eller CNG /LPG. Instruktioner
1

Jämför CNG med sina LPG motparter för sin miljövänlighet. LPG utgörs främst av propan (C3H8) med en liten butan (C4H10). I CNG, är den viktigaste ingrediensen metan (CH4). Den mindre kol-väte-förhållandet i den kemiska formeln för gas, desto bättre är det för miljön. Således är metan bättre för miljön under förutsättning att det undergår fullständig förbränning.
2

Jämför CNG fordon med gasol för deras lagringsbehov fordonstank krav. Eftersom gasol är flytande vid normalt tryck, är den portabel och kan lagras i mindre och lättare tankar fordon lagring. CNG är icke kondenserad, så det kräver mycket högt tryck för lagring. Fordon för CNG behöver robusta och tunga tankar.
3

Jämför CNG fordon med gasol för lämplighet och prestanda. Med tanke på den skrymmande tankar CNG fordon, dessa fordon är mindre rymliga. LPG /CNG fordon är kända för att ha en något lägre initial pickup men större acceleration. Du kan uppleva problem vid kallstart med dessa fordon. Det är också viktigt att kontrollera tillgängligheten av LNG /CNG i ditt område för att veta om du kan få konsekventa bränsletillförseln. LPG passar bäst med lätta fordon såsom bilar och små skåpbilar som körs på olja, medan CNG är idealisk för tunga fordon som trafikerar diesel.
4

Jämför CNG och LPG fordon för säkerheten. CNG är lättare än luft och därför inte vattenpöl. Den har också en högre antändningstemperatur, vilket innebär att det är svårt att antända. Gasol, å andra sidan, är tyngre än luft och har en lägre antändningstemperatur.
5

Jämför CNG och LPG fordon för de ingående kostnaderna. Ta reda på kostnaderna för installation av CNG /LPG i ditt område. Beräkna driftskostnader beroende på kostnaden per gallon CNG /LPG och ditt trafikarbete och se vilken som är lägre. Både gasol och installationer CNG kräver täta kontroller. Så, måste du också stå för underhållskostnaderna. Ta reda på om det finns några särskilda statliga koncessioner för CNG /LPG fordon i din region som kan gynna dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/80108.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.