Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Skillnaden mellan en Prius & en Insight

Toyota Prius och Honda Insight är hybridbilar som använder bensin och el för att öka bränsleeffektiviteten. Både japanska tillverkade fordon rankas konsekvent bland de 10 bensin-elektriska hybrid bilar för gas körsträcka än 40 mpg. Honda Insight är något mindre än Prius, har mindre last rum och en mindre motor som förlitar sig mer på bensin makt än vad Prius. Bakgrund
Honda Insight rivaler Prius i popularitet.

Toyota Prius debuterade 1997 och är morfar av alla hybrid personbilar. Den 2012-modellen är den tredje generationen av Priuses medan många av Toyotas konkurrenter har precis börjat bedriva hybridteknik. Dess livslängd har gett det ett rykte som en väl utformad och pålitlig bil. Honda Insight rivaler Prius i popularitet och bränsleeffektivitet. Den Insight kom 1999, men plågades med en 2001 återkallelse för en främre krockkudde fel och rapporter om batteriet misslyckanden. Problem med batteriet baserades till stor del på anekdotiska bevis att batteriet inte varade längre än 100.000 mil garanti. Genom 2008, var batteri frågor lösas. Addera Prius Technology
Prius "bensinmotor och elmotor arbetar i tandem.

1,8-liters fyrcylindrig motor driver Prius. Den bensinmotor genererar 98 hästkrafter och 105-foot-pounds av vridmoment. Den bensinmotor fungerar tillsammans med två elmotorer för en sammanlagd effekt på 134 hästkrafter. Batteriet fungerar nästan uteslutande i stop-and-go-trafik medan bensinmotorn sparkar i heltid på motorvägshastigheter. Prius har också en regenererande bromssystem som fångar bromsarna "energi vid bromsning och omvandlar den till elektricitet för att hålla batteriet laddat.
Insight Technology

Den Insight fungerar på ett annat sätt. Den är utrustad med en 1,3-liters fyrcylindrig bensinmotor som producerar 98 hästkrafter och 123 foot-pounds av vridmoment. Elmotorn ger 13 hästkrafter och 58 foot-pounds av vridmoment. Den elektriska motorn, emellertid, hjälper till acceleration och låg-och mellanregistret hastigheter. Det hjälper också bensinmotorn, såsom start av motorn som en backup till den konventionella startmotorn.
Bränsleeffektivitet och pris
Honda Insight säljer för nästan $ 4000 mindre än Prius .

Prius genomsnitt cirka 41 mpg vid stadskörning och 44 mpg på landsväg. Dock ger Naturvårdsverket Prius ännu bättre betyg: 51 mpg i staden och 48 på den öppna vägen. Dess överlägsna bränsleekonomi är på grund av att batteriet driver bilen i låga hastigheter på stadsgator. Insikten svävar också runt 41/44 mpg, men tjänar lägre betyg från EPA eftersom batteriet inte fullt ut driva bilen vid lägre hastigheter. Ändå EPA ger fortfarande Insight 44 mpg i staden och 47 på motorvägen, i huvudsak baseras på konsumenternas ingång. Den 2011 Prius hade en $ 22.120 prislapp och 2011 Insight såldes för $ 18.200.
Storlek


Båda bilarna kommer som femdörrars halvkombi. De 2012 Prius rider på 17-tums hjul och sitter på en 109,4-tums hjulbas. Den mäter 181,7 inches lång. Dess maximala lastkapacitet är 67,3 kubikfot. Prius "fastighetsnära vikt är 3,274 pounds. Insight har 15-tums hjul med en 100,4-tums hjulbas, 172,3-tums total längd och maximalt lastutrymme på 31,5 kubikfot. Den väger £ 2762.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/80280.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.