Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Diesel Vs. Gas för en lätt lastbil

Att köpa en lätt lastbil - vare sig det är en pickup, van eller SUV - frågan om bensin vs diesel är en bestående en. Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar som du behöver för att väga in hänsyn till dina specifika behov. Grundläggande skillnader

en bensinmotor fungerar genom att komprimera en blandning av luft och bränsle och använda tändstift för att antända den. Explosionen orsakar då kolvarna i motorn för att slå och därigenom driver fordonet. I en dieselmotor, men det finns inga tändstift. När en blandning av diesel och luft komprimeras till en viss punkt, förbränner det på egen hand utan hjälp av någon form av gnista.
Bensin Prestanda

När du ser NASCAR och IndyCar lopp, de flesta av dessa fordon drivs med bensinmotorer. Det beror på bensin ger en överlägsen mängd hästkrafter, vilket ger dessa bilar en hög acceleration. Detta syns i lätta lastbilar motorer samt, en lätt lastbil med en bensinmotor kan generellt accelerera snabbare än en jämförbar modell med en dieselmotor. På grund av detta, om du planerar på att göra en hel del racing eller terrängförhållanden med lätt lastbil, kan bensin vara vägen att gå.
Diesel Performance

Diesel är nästan uteslutande används i "stora" lastbilar, såsom 18-wheel frakt lastbilar. Detta beror medan bensin har en fördel i hästkrafter, har diesel en fördel i vridmoment. Om du planerar att göra en hel del bogsering med lätt lastbil eller transportera en hel del last i det, är en dieselmotor användbar eftersom den höga vridmoment gör att det tar på extra vikt utan att sätta extra belastning på motorn eller med en överdriven mängd bränsle.
Tillgänglighet

För människor som överväger att köpa dieseldrivna lätta lastbilar, är ett bekymmer att många bensinstationer i Nordamerika inte bär diesel bränsle. Men om du planerar att använda din lätta lastbil för jordbruksarbete eller off-road roligt, bör detta inte vara alltför mycket av ett problem, eftersom bensinstationer som inte bär diesel finns i regel i städerna. Eftersom diesel är viktigt för så många godstransporter lastbilar och stora traktorer, kommer du nästan alltid hitta det i bensinstationer längs motorvägar och på landsbygden.
Förvaring

Du kan inte lagra bensin för en lång tid, eftersom det absorberar fukt och så småningom blir värdelös. Det liknar tvättsprit i det att den är vattenlöslig och det avdunstar snabbt i fria luften. Dock är dieselbränsle en olja, vilket innebär att det inte är lösligt med vatten och kan lagras under obestämda tidsperioder. De flesta människor behöver inte hålla ett lager av bränsle, men om du planerar att göra så, är diesel det klart svar.
Tillförlitlighet

Dieselmotorer allmänhet varar längre än bensinmotorer eftersom lägre varvtal, högre vridmoment och oljebaserade bränslen betyder mindre stress och slitage på motorn. Men i kallt väder, dieselmotorer har mer problem än bensinmotorer. Detta beror på dieselbränsle tjocknar när det blir kallt och blir mindre kapabla att förbränning. Så om du planerar att ta din lätt lastbil på en off-logistikfrågor expedition i Yukon i februari, bör du nog gå med en bensinmotor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79851.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.