Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Vad är en ABS-bromssystem ?

En låsningsfria bromsar ( ABS ) är en typ av bil broms som är utformad för att inte låsa upp nödstopp situationer . Ursprungligen erbjuds endast på lyx och hög prestanda bilar , är ABS-bromsar blir standardutrustning på många nya bilar och lastbilar . Identifiering

ABS -system fungerar genom att övervaka hastigheten att hjulen snurrar . När systemet upptäcker ett hjul som bromsar in snabbare än de andra hjulen eller bromsar in vid en förinställd hastighet som indikerar att den är på väg att låsa upp , reducerar ABS -systemet bromstrycket till detta hjul .
< Br > Fördelar

När hjulen låser sig , börjar de att glida . Eftersom hjulet glider den rör sig snabbare än ett hjul som håller på att bromsas med bibehållen dragkraft. ABS- bromssystem hålla bromsarna låser sig genom att minska trycket på hjul som är på väg att låsa . På en bil utan ABS , måste föraren ansöka manuellt behövs tryck för att inte låsa upp hjulen .
Använda ABS bromsar

När en nödsituation uppstår , många förare naturligtvis stampa på bromsen och låsa upp hjulen , men detta kommer inte att ske med ABS-bromsar . Istället kan en föraren trampa helt enkelt pedalen och ABS -systemet kommer att arbeta för att säkerställa att hjulen inte låser .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/80109.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.