Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Hur man avkoda en 13 Digit VIN-nummer

För fordon tillverkade före 1981, är den unika Vehicle Identification Number (VIN) som ges till varje fordon som skapas från att använda en 13-siffrig sekvens av bokstäver och siffror. Varje tecken i sekvensen ger viss information om fordonet, t.ex. tillverkare, ursprungsland, samlingsplats, årsmodell, och fordonstyp. Att avkoda 13-siffriga VIN-nummer, måste du förstå vad varje tecken i sekvensen betyder. Instruktioner
1

Undersök den första siffran i VIN-nummer för att hitta tillverkaren i ursprungslandet. Fordon manufactuered i USA kommer att ha en 1, 4 eller 5 som den första siffran i VIN-nummer koden, är Kanada 2, är Mexiko 3, är Japan "J," Korea är "K" England är "S," Tyskland är "W" Italien är "Z," Sverige är "Y" Australien är 6, är Frankrike "V" och Brasilien representeras av siffran 9.
2

Hitta den andra siffran i VIN-nummer-sekvensen för att bestämma fordonstillverkaren. Till exempel, är Jaguar representeras av bokstaven "A", Dodge med bokstaven "B", Chrysler med bokstaven "C" Jeep med bokstaven "J" och så vidare.
3

Läs det tredje tecknet i VIN-nummer sekvens för att ta reda på fordonstypen. Till exempel skulle en passagerare sedan ha ett antal "3" medan en pick-up truck skulle representeras av siffran "7."
4

Undersök fjärde till åttonde tecken att ta reda på identifiera motortypen, bromssystem modell, fasthållningsanordning och kropp stil. Den nionde tecknet i VIN-nummer serien är känd som VIN-nummer "kontrollsiffra" kontroll, som kontrollerar de tidigare VIN-nummer för noggrannhet. Enligt Bilförsäkringar Tips hemsida, är den kontroll utförd av en matematisk beräkning utvecklats av Department of Transportation (DOT). Läs den tionde tecknet i VIN numret sekvensen för att bestämma
5

årsmodell av fordonet. Om fordonet tillverkades mellan 2001 och 2009, kommer siffrorna visas som 0-9. Till exempel, om den tionde tecken representeras av siffran "9", då bilen tillverkades 2009. Från och med 2010 kommer tillverkarna att börja använda bokstäver i stället för siffror. Så 2010 års modell fordon skulle ha en karaktär av "A," 2011 års modell fordon skulle ha tecknen i "B" och så vidare.
6

Hitta och undersöka elfte tecknet i VIN talföljd att fastställa den tillverkade anläggningen av ditt fordon. Till skillnad från tillverkarens hemland, representerar detta tal där fordonet monterade.
7

De två sista siffrorna, den tolfte och trettonde tecken, representerar den unika "serienummer" för varje fordon. Även de två karaktärerna inte ger mycket information om fordonet, skiljer den andra fordon av samma slag som rullar av de löpande banden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/80274.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.