Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Fördelar & Nackdelar med individuell fjädring bak Fordon

Oberoende bakre upphängningar har använts i off-road och högpresterande fordon att tillåta större hjul respons och prestanda på ojämna vägbanor. Även om tekniken tillåter förare att greppa vägen bättre, det har också flera nackdelar som bidrar till svåra hantering och högre underhållskostnader. Förare med fordon som använder fristående bakre fjädringssystem bör ta några veckors praktik för att lära sig hur det nya fordonet handtagen innan man tar bilen ut för en snabb spinn. Ojämna ytor

Den största fördelen med individuell fjädring bak är dess prestanda på ojämna ytor. Rörelsen hos varje bakre hjul påverkas inte av den andra så att fordonet kan bibehålla dragkraft där en solid-axligt fordon kan förlora kontakten med drivytan. Detta fungerar även för att maximera däckens prestanda som oberoende upphängningar tillåter slitbanan att kontakta vägen över en stor yta vilket gör att däcket att bära jämnare och förlänga livet.
Rear Suspension Vikt

En markerad nackdel med oberoende fjädringssystem är vikten det ställer på fordonet. Resultatet av den tyngre fjädring tillsammans med oberoende hjul rörelser kan leda till ett tillstånd som kallas "under stut" varvid bilens bana under svängar inte stämmer med den väg föraren avser. Detta kan leda till betydande skador på fordonet och passagerarna om turnen är tagen vid höga hastigheter eller vid dåligt väder.
Underhållskostnader

Oberoende bak suspensioner är mycket mer komplicerade delar av utrustning för att upprätthålla över fast-axliga design. Detta beror på att flera patentskyddade design av bakre upphängningar som har unika krav på utrustning som också kräver specifika mönster karossen. Till exempel måste ett fordon med en MacPherson-system bakfjädringen har en unibody konstruktion för att ge tillräckligt utrymme för utrustningen systemet. Som ett resultat, andra stagen inte är användbara med fordon som drivs med MacPherson fjäderben.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79863.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.