Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Metaller som används för att göra bilar

gjutjärn och järn legeringar kallas stål var de grundläggande metallkomponenter de första bilarna. Lättare och starkare metaller såsom aluminium och magnesium används för många delar i början av 21-talet. Specialty metaller inkluderar platina, rodium och palladium i katalysatorer och koppar för kabeldragning. Plåt exteriörer panelerna lossnade i favör av lätt plast och komposit paneler. Motorer

Förbränningsmotorer gjordes först med gjutjärnsblock och topplock. Aluminium block har utvecklats genom problem såsom högre slitage och kortare livslängd med tillkomsten av avancerade smörjmedel, finare bearbetning och mer precisa kullager. De flesta motorer är nu tillverkade av aluminiumlegeringar. Magnesium används också för motordelar, vanligen legerade med aluminium. Aluminium är lättare men har högre slitstyrka än stål eller järn. Addera Chassi
Chassit var ett typiskt fyrkantig ram som resten av bilen byggdes.

Tidiga bilar byggdes på en ram eller chassi, liknande husgrunden. Stål, en klass av legeringar som har högre hållfasthet än gjutjärn, var främst används för bil ramar hela 20-talet. Men som i början av 21-talet, är ramen inte längre som en integrerad del av de flesta moderna fordon. Fordonskomponenter är utformade för att passa ihop strukturellt, ger bilen mycket mer styrka och styvhet och göra ramen lite föråldrad.
Body
Konkurrenskraftiga bilar använder kompositmaterial att spara vikt i karossdelar.

Karosser var oftast stämplat och klipp ut av stålplåt. Lättare vikt aluminium används för invändiga delar av moderna bilkarosser. Eftersom aluminium är mjukare än stål och mer benägna att skada, är det inte en gemensam yttre arkmaterial. Fordon spara vikt genom att göra några paneler yttre kropp av plast, glasfiber eller andra kompositmaterial.
Andra Metal Components
katalysatorer använder platinametaller att rengöra utsläpp.

Kabeldragning är vanligtvis koppar eller aluminium. Bly används i bilbatterier. Katalysatorer förlitar sig på speciella pärlor som är belagda med "platinagruppmetaller" såsom rodium, palladium och naturligtvis, platina. Dessa metaller hjälpa bränna oönskade förbränningsprodukter, konvertera dem till renare koldioxid och vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79862.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.