Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur vill kolla en Auto vägmätare för gratis

En missvisande vägmätare kan kosta dig pengar om du fortsätter omedvetet till en försäljning. En bil med hög körsträcka kommer att ha ett lägre värde än en med ett relativt litet antal miles. En högre körsträcka bilen kommer sannolikt att medföra ökade underhållskostnader, som dess förlängda användning skulle slitas ut delar som skulle behöva bytas ut eller repareras. Kontrollera mätarställningen kan vara en tidskrävande, men nödvändigt, steg för att se till att någon inte har mixtrat med läsningen att sälja dig en sämre bil för en överlägsen pris. Instruktioner
1

Be att se titeln och register underhåll för fordonet. Titeln kommer att lista körsträcka och datum titeln har utfärdats. Ofta, underhåll journaler, speciellt när producerad av servicetekniker, kommer även att innehålla körsträcka avläsningar. Du kan även hitta körsträcka information om klistermärken kvar på fönstret eller dörrkarmen från det sista inplanerade oljebyte.
2

Kontrollera att dessa siffror vettigt. Till exempel, om titeln utfärdades tre år sedan och räknas fordonet som har 80.000 miles, vet du något är fel om mätarställningen är nu på 30.000. Likaså är sex schemalagda oljebyten inom 6.000 miles också långt bort, eftersom de flesta tillverkare rekommenderar ett oljebyte endast en gång var 3.000 till 5.000 miles. Dessa siffror helt enkelt inte ihop.
3

Titta noga på vägmätaren, förutsatt att det är en traditionell rullande stil. Varje förskjutning i siffrorna skulle kunna tyda på manipulation.
4

provköra bilen och titta på vägmätaren. Om vägmätare siffrorna inte flytta eller ägaren säger att det helt enkelt är trasig, då du vet att du inte kan lita på avläsningen
5

undersöka bilen för områden -. Däck, pedaler och ibland säten - som typiskt nöts bort med åldern. Påfrestningarna, såsom kala däck, på en låg körsträcka fordon skulle kunna tyda på att antingen vägmätaren är felaktig eller föraren har varit stötande för fordonet. I båda fallen, kanske du inte vill köpa fordonet.
6

Kontrollera Carfax för en gratis vägmätare rapport (se Resurser). Även om det finns andra tjänster som erbjuds mot en avgift, är en vägmätare kontroll på denna webbplats gratis. Denna metod är inte garanterat att fånga alla fel, eftersom inte alla fordon är i Carfax systemet och inte alla körsträckor registreras förbi Titel Datum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79530.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.