Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur ser jag upp ett lastbilsflak med serienummer?

Ett serienummer för ett lastbilsflak kallas VIN, eller chassinumret. Varje fordon tillverkade efter 1981 har en unik 17-siffra VIN bestå av bokstäver och siffror som identifierar den. Med VIN av ett lastbilsflak, har du möjlighet att få historien om lastbilen, som kan hjälpa dig att bestämma om du vill köpa den. Hitta VIN

Innan du kan leta upp någon information om ett lastbilsflak, måste du hitta VIN på lastbilen. Olika fordonstillverkare placerar VIN på olika platser inom lastbilsflak, så du kan behöva söka efter den. Några vanliga ställen finns på instrumentpanelen plattan genom framrutan, förardörr eller post, till vänster instrumentering panelen, eller om brandväggen i motorrummet. Vissa tillverkare kommer att ha VIN på flera ställen, såsom dörren, motor och sidostycke. Om VIN matchar på alla ställen du hittar det, vet du att det inte har funnits några delar utbytta på lastbilsflak.

När du har VIN av lastbilsflak kan du ta reda på i vilket land ursprung, tillverkare, modell och kropp stil, det året tillverkades, och mer. Varje bokstav eller siffra i VIN representerar ett faktum om lastbilsflak. Addera Använda VIN

Nu när du vet VIN av lastbilsflak, kan du beställa ett fordon historia som registreras av ditt tillstånd Department of Motor Vehicles (DMV). Historien kommer att berätta om lastbilen har varit i en olycka eller har en bärgning titel, eller något annat som kan ha hänt med det som skulle spelas in på DMV.
P Det finns flera sätt att få den flak lastbilens historia. Om du använder internet, det kostar $ 5 till $ 40 för denna tjänst som i februari 2010, beroende på företaget. Du kanske kan få den information gratis genom att be lastbilens återförsäljare att köra ett fordon historia på den och skriva ut den för dig, eller, många gånger, kommer din lokala bank eller kredit unionen kunna göra detta åt dig.

På National Insurance Crime Bureau (nicb), kan du använda VIN för att kontrollera om lastbilsflak har stulits men ännu inte återhämtat sig eller har rapporterats som bärgats. Detta är en kostnadsfri tjänst.

På National Highway och Traffic Safety Administration (NHTSA) kan du ta reda på om det finns några säkerhetsproblem eller påminner på lastbilsflak som behöver åtgärdas.

Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79310.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.