Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur läser jag en Automotive VIN Bar Code?

VIN står för Vehicle Identification Number, och om du vet hur man läser en det kan ge dig en hel del information om din bil. Varje bilens VIN är stämplat på en liten skylt och monteras inuti bilen, oftast på förarsidan instrumentbrädan där vindruteglaset börjar. Vissa fordonstillverkare, såsom BMW, Jaguar och Honda, stämpla också VIN i en sekundär plats, till exempel på insidan av stänkskärmen. Instruktioner
1

Head till din bil och krafsa ner ditt VIN på en bit papper. Vehicle ID-nummer i bilar tillverkade efter 1980-talets början inte innehålla bokstäverna I, är O eller Q, så något som ser ut som en 1 eller en nolla just det.
2

Bryt upp VIN in åtta bitar. Den första bit är tecknet 1, då tecknet 2, 3, 4-8, 9, 10, 11 och 12 till 17. Varje avsnitt av karaktärerna kommer att berätta något annat om din bil.
3

Titta på det första tecknet i VIN. Det indikerar vilket land bilen tillverkades i. Om antalet är 1 eller 4, var bilen tillverkas i USA De andra möjliga tecken är 2 till Kanada, 3 för Mexiko, J för Japan, K för Korea, S för England, W för Tyskland och Z för Italien.
4

Ta en titt på det andra tecknet. Det avslöjar fordonstillverkaren. Några av de mer populära tillverkare koder H för Honda, B för BMW, N för Nissan, T för Toyota och V för Volvo.
5

gå vidare till den tredje tecknet. Denna siffra eller bokstav identifierar antingen fordonstyp eller division för tillverkning, beroende på märke och modell av bilen.
6

Titta på tecken fyra till åtta. Denna sekvens anger de funktioner och attribut i fordonet, såsom motortyp, serier och kropp stil.
7

förakt karaktär nio. Det kallas "kontrollsiffra" och används för att kontrollera riktigheten i resten av VIN. Det är bara relevant om du misstänker att en VIN-skylt har ändrats. Om du behöver bekräfta att en VIN är intakta, kontakta tillverkaren för information om korrekta nionde tecknet för ditt VIN.
8

Ta en titt på det 10: e tecknet. Det är antingen en bokstav eller siffra, och är en kod som anger året av fordonet. Koder kan variera mellan olika tillverkare, men några av de mer populära koderna är lätta att identifiera, siffrorna 1 till 9, representerar år 2001 till 2009 och A till Y representerar 1980 och år 2000 respektive
9

Look. vid tecken 11. Den berättar på vilken anläggning bilen sattes ihop.
10

Avsluta med tecknen 12 till 17. Dessa bokstäver och siffror anger i vilken ordning bilen sattes ihop på löpande band, och kan även innehålla viss information om delar och komponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79374.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.