Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Vad händer om en återförsäljare sålde mig en bil Utan titel?

Äganderätten till ett fordon är en primär form av bevis på ägande, och utan en äganderätt, kan ett fordon inte kan registreras för användning på allmänna vägar. När en bil är köpt från en återförsäljare återförsäljaren är skyldig att ge en tydlig rättslig titel inom en rimlig tid. Dealership Titel Issues

En återförsäljare får inte vara i verklig besittning av titeln på ett fordon vid tidpunkten för köpet av olika skäl. Om bilen har finansierats av dealern genom en bank, kan banken själv inneha titeln. Om det finns en befintlig anteckning på fordonet när förvärvats av återförsäljare, kan dealern måste ladda ur befintlig anteckning med användning av ditt köp pengar innan de har fått titeln.
Rimlig tidsram

staterna har individuella krav på återförsäljare, men alla stater tillåter ett återförsäljaravtal en frist för leverans av titeln. Till exempel kräver Indiana att en återförsäljare leverera titel vid leverans, eller inom 21 dagar från inköpsdatum.
Botemedel

När en återförsäljare inte kan ge titel vid tidpunkten för försäljningen, kommer dealern att krävas för att utfärda bevis om inköp, till exempel ett intyg, som anger dealern var förhindrad att utfärda titel på köpet, men ska göra det inom den statligt angivna tidsramen.

Om en återförsäljare inte har lämnat titel inom den angivna tidsramen, skriva ett brev krävande titel. Vissa stater tillåter ett extra fönster för återförsäljaren att bota denna brist. Skulle dealern inte att bota, så du kan lämna tillbaka bilen till återförsäljaren och återförsäljaren är skyldig att återbetala hela finans-och registreringsavgifter i samband med ditt köp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79186.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.