Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

De olika delarna av en bil

Chanserna är goda att du har kunnat dra ett vagt Ferrari utseende form sedan du var liten. Kanske dina kunskaper om bilar har blivit bättre eftersom du har blivit äldre, men vet du vad de olika delarna av din bil är? Att få ett löst grepp om vad dessa delar är och hur de fungerar kommer att ge dig en bättre förståelse för hur bilen bär dig mellan punkterna A och B. Drivlina

utan din drivlina, ska du inte var som helst. Oavsett om bilen är fram-, bak, fyrhjulsdrift, eller fyrhjulsdrift, alla bilar har drivlinor. Vad är det? Det är enheten som består av din motor, växellåda, drivaxlar, och differentialer --- princip, alla grejer som tar kraften ur din motor och överför den till hjulen på din bil. Det är vad som rör dig framåt --- eller bakåt, om du är i omvänt.
Fjädring

Även om du aldrig har kört en bil och har bara ridit i en, kommer du redan vara bekant med vad en suspension gör. Det är det system av barer, fjädrar, och leder som inte bara styr åkkomfort i din bil när du navigerar tuff terräng, men också hjälper till att styra kraften som genereras av din drivlina genom dina hjul så att du har dragkraft (eller grepp) på väg.
Bromsar

Going är inte bra utan att stanna. Din bromssystemet är det som gör att du kan stanna på ett effektivt --- och förhoppningsvis säkra --- sätt. Den innehåller dina bromscylindrar, slangar, skivor, belägg, och naturligtvis bromspedalen du håller ner med foten.
Elsystem

bilens batteri genererar el som flyter genom hela bilen. I det ögonblick du vrider nyckeln i tändningen, är otaliga elektriska system aktiveras, allt från olika sensorer i hela bilen till mer självklara, som din värme /luftkonditionering och din bilstereo. Addera Chassis

På många moderna fordon, kan detta betraktas som en utbytbar ord med "kropp" i termer av din bil, men det var inte alltid fallet. På vissa bilar kan de två fortfarande betraktas separat, kolla din instruktionsbok för mer information om huruvida denna åtskillnad görs med just ditt fordon. Din chassi innehåller alla system som nämns ovan, samt ganska mycket alla andra delsystem inom din bil.
Fuel Skillnader

Oavsett om bilen drivs med diesel, bensin, biobränsle, el, eller en kombination, de system som anges ovan är i stort sett desamma. Specifika delar inom dessa system kommer att variera, men denna information gäller för alla fordon på vägen --- från en McLaren F1 ned till åldrande, rostiga Yugo.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78359.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.