Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Vad är återförsäljare faktura?

En återförsäljare faktura låter som det borde vara en enkel handling. I de flesta fall är en faktura ett dokument som speglar partipriset för ett visst objekt. Men i fallet med bilhandlare, är en återförsäljare faktura bara en del av att räkna ut den faktiska kostnaden för en ny bil. Det är lätt tillgänglig för konsumenterna, och det kan vara mycket användbart som utgångspunkt i nya förhandlingar bilköp. Definition

En återförsäljare faktura är ett dokument som listar den faktiska kostnaden för en ny bil i motsats till tillverkarens föreslagna priset (MSRP). Den listar också kostnaden för eventuella tillval eller paket som installeras på den nya bilen och destination avgift, vilket motsvarar kostnaderna för transport från tillverkare till återförsäljare.
Missuppfattningar
< p> Många nya bilköpare tror att en återförsäljare faktura speglar det belopp som återförsäljaren betalar till tillverkaren för bilen. Men det finns många andra faktorer som sänker den faktiska kostnaden till återförsäljaren. Tillverkaren betalar en holdback belopp till återförsäljaren baseras på en fast avgift eller en procentsats av fakturan. Det kan också finnas särskilda fabrik till återförsäljare incitament att sänka bilens kostnaden ännu lägre fakturabeloppet.
Betydelse

Även om fakturan spelar 't visa den faktiska återförsäljare kostnaden, är det ändå ett användbart verktyg för att förhandla om priset på en ny bil. Det ger konsumenten en mer realistisk bild av bilens värde än vad MSRP. Vissa återförsäljare kommer även sälja nya bilar till fakturan pris eller till ett fast belopp över eller under det beloppet. De kan fortfarande göra en vinst på grund av de förhalningsrättigheter eller särskilda incitament, men det kan ändå vara ett rimligt pris för konsumenterna.
Tillgänglighet

konsumenterna enkelt kan se återförsäljare fakturor på webbplatser bil forskning som Edmunds och Kelly Blue Book. De kan använda denna information för att hjälpa dem att förhandla när du handlar för en ny bil. Många handlare är också villiga att visa sina fakturor när en intresserad köpare ber att få se den här informationen eftersom återförsäljarna vet att denna information finns tillgänglig på nätet ändå.
Varning

bilhandlare som erbjuder ett pris baserat på återförsäljaren fakturan kan försöka öka sina vinster på baksidan slutet av affären. Många lägger en "dokumentation avgift" eller liknande namn uppgår till avtalet. Denna avgift kan köra allt från $ 75 upp till $ 100, och det är rent vinst. I vissa stater, om en återförsäljare tar denna avgift till en bilköpare han måste ta ut det till alla. Men han kan dra av det beloppet från förhandlingslösning pris. Många smarta köpare kommer att insistera på denna minskning att sluta ett avtal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78488.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.