Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Vad är Avskrivningar på bilar?

Köpa en bil är en stor investering. Till skillnad från andra investeringar som tenderar att öka i värde över tiden (uppskattar), minskar en bil värde. Denna värdeminskning kallas avskrivningar. En bils deprecieringstakten är en viktig faktor när man köper en bil. Enligt Consumer Reports, är avskrivningar den största kostnaden faktor bilägande. Med andra ord, när alla de kostnader som är förknippade med att äga en bil för en femårsperiod betraktas, kommer avskrivningen att stå för din största cash förlust. Nya Bilar Till Salu

Nya bilar sjunker snabbt i deras första år. När du köper en bil, betalar du dess värde i detaljhandeln, priset återförsäljaren laddar du för bilen. Den andra bilen blir din och lämnar partiet, dess värde minskar till grossist värde (faktura pris), priset återförsäljaren skulle betala om du väljer att sälja bilen tillbaka till honom. Federal Trade Commission säger att fakturan priserna är oftast 10 till 20 procent lägre än marknadspriset på bilen.
Begagnade Bilar Till Salu

Enligt Bankrate, en ledande nyhetsläsare av finansiell ränta information, är den årliga förlusten av en bils värde mellan 15 och 20 procent. Om du köper en begagnad bil värderas till $ 10.000, skulle dess andra-års värde är $ 8000 till $ 8500. Under det tredje året, skulle bilens värde sjunka med 15 till 20 procent av sitt andra år värde. Minskningen i värde fortsätter på så sätt under hela bilen.
Faktorer som påverkar Avskrivningar

Den hastighet med vilken en bil försvagas påverkas av en mängd olika faktorer. Bilens märke, modell, skick och antal miles körda påverka en bils värde. Konsumenternas efterfrågan på vissa bilar påverkar också avskrivningstakt. Sådana där det finns en större efterfrågan kommer att behålla sitt värde längre.
Bästa Bilar Till Salu

Enligt en artikel publicerad av International Advances in Economic Research, som utvärderade avskrivningar hastighet av 15 bilmärken 2000-2004, behöll bilar tillverkade av Honda och Lexus sitt värde det längsta med genomsnittliga årliga avskrivningssatser på 13,4 till 14,1 procent. Volkswagen och Toyota visas nästa bästa genomsnittliga avskrivningar med värden på 16,5 till 16,8 procent.
Värsta Bilar Till Salu

Enligt samma studie, modeller av bilar upplever värsta Avskrivningssatserna ingår de som gjorts av Ford, Dodge och Buick. Bilarna hade en genomsnittlig årlig avskrivning mellan 31,1 och 32,6 procent. Bilar tillverkade av Chevrolet, Chrysler och Saturnus visade också högre än genomsnittet avskrivningssatser 25,4 till 27,5 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78814.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.