Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Kostnad Leasing Vs. Att köpa en bil

En bil är den näst största köp du kommer förmodligen aldrig att göra i ditt liv, intill ett hem. På grund av detta, vill du se till att du gör det rätt. Det finns två huvudsakliga alternativ, att hyra eller köpa. Båda har fördelar och nackdelar, så du bör undersöka varje för att se vilken som passar bäst med din personliga situation. Standard Exempel

För att se vilket alternativ som passar bäst med din situation måste du vara jämföra en jämförbar situation. I följande fall kommer priset på bilen ställas på $ 20.000 och längden på hyra eller lån kommer att vara tre år. En handpenning på $ 1000 kommer att användas, och räntan är 6% i båda fallen.
Lease Definitioner

Kostnaden för leasing består av två bitar. Den första är handpenningen. Detta är något som kan sättas till noll eller flera tusen dollar, beroende på hur man förhandlar. Vanligtvis högre handpenningen, desto lägre månatliga leasingavgiften. Den andra delen är den månatliga utbetalningen. Detta är en procentandel av kostnaden för fordonet som betalas varje månad.
Leasingkostnader

I det här fallet, med en tre-årigt hyresavtal, 6% ränta och $ 1000 handpenning, kommer den månatliga leasingavgiften vara ca $ 350. Under loppet av ett år, kommer kostnaden betalas mot bilen vara $ 4200, och under loppet av hyresavtalet, kommer kostnaden att uppgå $ 12.600 plus handpenningen. I slutet av hyresavtalet, kan du antingen köpa bilen eller sätta på den igen över till återförsäljaren. Du har inte något eget kapital i bilen.
Inköpskostnader

Med samma scenario, om du köper bilen med ett lån, kommer den månatliga betalningen vara ungefär $ 625 per månad, eller $ 7500 per år. De totala utbetalningarna under loppet av lånet kommer att vara $ 22.500, plus handpenningen. Vid slutet av låneperioden du kommer helt äger bilen.
Jämförelse

Leasing denna bil kommer att kosta ca $ 350 per månad och $ 13.600 under loppet av de tre -årigt hyresavtal. Inköp kommer att kosta $ 625 per månad och $ 23.500 under den treåriga låneperioden. Den totala skillnaden är nästan $ 10.000, men du kommer att äga bilen om du köper den och du kommer inte ha något eget kapital om du hyr den. Även de flesta hyresavtalen har en maximal årlig körsträcka gräns, och om du går över denna gräns betalar du en per mil avgift. Om du köper bilen (från början eller efter ett hyresavtal har upphört) blir det ingen gräns. Om du planerar att köra en hel del miles, då detta är något mycket viktigt att inkludera i din jämförelse. I slutändan, om de har full äganderätt till bilen i slutet av betalningen sikt är viktigt för dig, och högre månatliga priser är inte ett problem då inköp är det bättre alternativet. Om lägre utbetalningar är din primära bekymmer, och du skulle föredra att få en ny bil vart tredje år då leasing är vägen att gå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78687.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.