Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Att köpa en ny bil Vs. en 2 eller 3 år gammal bil

När du är i marknaden för en bil, kan det vara svårt att besluta om att köpa en helt ny bil eller en som är 2 eller 3 år gammal. Helt nya bilar är trevligt, men att köpa en sen modell begagnad bil har sina fördelar. Kostnad

Enligt MsMoney.com, nya bilar förlorar cirka 40 procent av sitt värde under de första tre åren. Om du köper en 2 - eller 3-årig bil, kan du spara en avsevärd summa pengar jämfört med att köpa en ny bil. Din försäkringspremie också kommer att vara lägre än vad du skulle betala för en helt ny bil.
Avskrivningar

Eftersom den största mängden av en bils värdeminskning sker under första tre år, har du ett bättre andrahandsvärde om du köper en begagnad bil (jämfört med vad du kommer att betala), eftersom den avskrivningstakt kommer att vara mycket långsammare.
Options

När du köper en helt ny bil, kan du välja färger, paket alternativ och tillägg, såsom en uppgraderad ljudsystem, en taklucka eller avlägsna dörrlås. Om dealern inte har en lämplig ny bil på tomten, kan han eller hon beställa det åt dig från fabriken eller hitta en från en annan återförsäljare. När du köper en bil som är 2 eller 3 år gammal, dina val begränsad. Du kan behöva göra några kompromisser, som att välja en bil som inte är din favorit färg men har några av de utrustningsalternativ som är viktigast för dig. Addera Garanti

flesta nya biltillverkare ger stötfångare till stötfångare garantier under minst tre år. Om du köper en ny bil, behöver du inte oroa dig för eventuella reparationskostnader under denna period, med undantag för rutinmässigt underhåll. Om du köper en begagnad bil, kan du få lite eller ingen återstående garantitiden. Det kan lämna dig ansvarig för allt som går fel med bilen när du köper den och den återstående garantitiden löper ut.

Men vissa återförsäljare säljer certifierade begagnade bilar. Dessa fordon genomgå en grundlig mekanisk inspektion och inkluderar utökad garanti. Till exempel, Honda certifierade begagnade bilar levereras med ett års full täckning om den ursprungliga garantin har gått ut. Vara beredda att betala mer för en begagnad certifierad bil. Cars.com påstår att dessa fordon brukar kosta 2 till 8 procent mer än en icke-certifierad fordon.

Begagnad bil återförsäljare CarMax erbjuder en 30-dagars garanti på sina begagnade fordon och köpare kan köpa en valfri utökad tjänsten planen.
Säkerhet

Nya bilar kan vara säkrare än äldre modeller eftersom de har den senaste säkerhetsutrustning. Förbättringar görs varje år, så en 2 - eller 3-årig bil kan ha äldre generationen utrustning som inte kommer att erbjuda så mycket skydd som sina nyare motsvarigheter. Nya bilar har ofta bättre säkerhet rekord också, tack vare förbättringar i designen som förbättrar crash-testet prestanda. Den Kelly Blue Book Safety Center (www.kbb.com) är en utmärkt resurs för säkerhetsinformation. Det låter dig forskning tillgängliga alternativ och statistik om begagnade och nya modeller.

Begagnade bilar också kan ha varit föremål för återkallelser som inte var uppfyllda. Den Recalls.gov webbplats låter dig kontrollera dessa uppgifter. Om du funderar på en bil som hade en återkallelse, se till att reparationen har gjorts innan du köper den.
Tillförlitlighet
p Om du köper en ny modell under sitt första året av tillgänglighet, får du inte veta dess tillförlitlighet statistiken eftersom de inte kommer att fastställas ännu. Om du köper en 2 - eller 3-årig bil, kan du slå upp uppgifter om sitt förflutna mekaniska prestanda, starka sidor och potentiella problem via sajter som Kelly Blue Book (www.kbb.com) katalog
Fuel Economy

Nyare bilar kan vara mer bränsleeffektiv att äldre versioner av samma modell. Den Fueleconomy.gov webbplats låter dig jämföra statistik och se MPG data från verkliga förare som har ägt de fordon du funderar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78537.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.