Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bilauktioner >> Content

Hur importerar japanska bilar

Fordonet inköpsprocessen kan vara en tid fylld med spänning och förväntan. Den förväntan ökar när fordonet måste transporteras direkt från en annan plats. Bilens importbehov är starkt påverkade av den omorganisation av tullens arbetsmetoder efter 11 september 2001. Den dokumentation som krävs för att framgångsrikt importera ett fordon till USA från Japan kräver detaljerad information om alla delar av en transaktion. Köparen och exportör del av ansvaret för att eliminera eventuella förseningar i transporten processen. Saker du behöver
Computer Phone hotell med Internetanslutning
Visa fler instruktioner
1

hitta en certifierad japanska auto återförsäljare eller en inhemsk japansk auto auktion tjänsten. Leta efter information om dessa företag på många import-export webbplatser bilindustrin. Eller besök ditt lokala bibliotek för specifika företagskataloger. Forskning en organisation genom att kontakta Konsumentverket Affairs Center of Japan (www.kokusen.go.jp /ncac_index_e.html).
2

Complete en proforma faktura för tullen. En säljare kan generera denna faktura och faxa det till dig innan försäljningen av fordonet. Detta dokument ska visa fordonens specifikationer och detaljerad information om transaktionen. Du måste underteckna blanketten och faxa den tillbaka till avsändaren. Addera 3

Köp din bil med hjälp av en överföring banköverföring. Den föredragna import-export betalningssätt är banköverföring transaktion. Du kan använda en direkt överföring av medel från ett befintligt bankkonto. Du kan bli ombedd att skicka en liten insättning innan fordonet lastas för sjöfarten. Balansen kan begäras efter att du fått en postade paket innehållande transporten dokument för fordonet.
4

Ship fordonet. Återförsäljaren /auktion tjänsten kommer att placera fordonet på en kommersiell fartyg för leverans till din ort. Denna process är känd som en FOB eller fritt ombord och representerar uppfyllandet av avsändarens skyldighet per den tidigare genererade fakturan. Avsändaren skickar då ett paket med posten som innehåller fordonets pappersarbete och alla handlingar som hänför sig till försäljning.
5

Betala respektive importtullar som krävs för frisläppandet av fordonet från tullen. Som av 2010, är ​​en plikt skyldig för bilar som importeras till Förenta staterna 2,5 procent av fordonets inköpspris.
6

Komplett DOT formulär HS-7 och EPA blankett 3520-1 för att kontrollera efterlevnaden av US utsläppsnormer. Dessa former måste medfölja transaktionen faktura och fordonets dokumentation och kommer att bli föremål för utvärdering av tulltjänstemännen. Informationen kommer att inspekteras vid fordonets införselorten. Ministeriet för jordbruk anges att landningsstället på alla fordon som importeras till landet förblir fria från smuts och skräp. Arrangemang för rengöring eller borttagning av skräp bör göras innan leverans.
7

Hyr en speditör att hantera hamn /tullens krav. Kontaktuppgifter till speditör kan hittas på Internet eller i den lokala telefonkatalogen.
8

registrera fordonet med din lokala bil licensiering kontor. Dessa platser kan hittas via hemsidan eller i den lokala telefonkatalogen. Den dokumentation som genereras av den ursprungliga försäljningen tillsammans med tullens uppgifter kan behövas för en lyckad registrering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-auctions/78333.html

Previous:
Next:

bilauktioner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.