Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bilauktioner >> Content

Hur man köper en bra begagnad bil på en auktion

Många av oss skulle älska att ha möjlighet att köpa en stor lågprisflyg från fordonet. Vi vill att fordonet skall vara attraktivt utseende, pålitlig och långvarig. Men den fråga som vi ofta hur man köper en sådan bil och inte slutar att göra ett stort misstag som kan mycket lätt kosta oss tusentals förlorade dollar. Ett möjligt svar: bilauktioner. Många stora begagnade fordon med låga miltal kan köpas från auktioner och till låga bilpriser. Dessa kan vara bank-och kredit fackliga repossessions, statliga fordon byrå, återförsäljare inbyten och beslagtagna polisbilar. Priserna kan vara mycket lockande för prisjägare och kan möjligen vara de bästa erbjudandena där bilar säljs. Saker du behöver
häften Car värde
penna
Certified check
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera auto auktioner. Den lokala tidningen är en källa. Dock är dessa auktion meddelanden allmänhet endast publiceras varannan eller var tredje månad, och ibland de inte publiceras alls. Den enda andra källa är Internet. Du kan hitta många webbplatser som lovar att vara bra resurser för platser auto auktion och meddelanden, men många av dem är bluffar, och kommer bara att råna dig av dina surt förvärvade pengar. Det enklaste och bästa sättet att få tillgång till hundratals offentliga listor auto auktion i ditt område är att bli en betald medlem i en bil auktion notering webbplats. Med det sagt, kommer du fortfarande att se till att du registrerar dig med en som är legitimt och värt investeringen. De översta tre rekommenderade auto auktion webbplatser är Gov-Auctions.org, CarAuctionInc.com, SeizeCars.com. För en låg engångsavgift, kan du få en regelbundet uppdaterad förteckning över auktion meddelanden i alla 50 stater.
2

Forskning värdet av fordonet som du vill köpa. Du ska inte gå förrän du har beväpnade dig med information om handeln i värdena för de bilar som intresserar dig. Det finns många bra källor som ger dig med denna information som "Old Cars Prisguide", Kelley Blue Book, Edmunds.com, eller NADA (National Automobile Dealers Association). Du kan använda någon av dessa referenser, men det kan vara bäst om du använt dem alla. Du kommer att ha större framgång med din bil köp om du känner till handeln i priserna. Om budgivningen blir för högt på ett visst fordon, kommer du direkt vet, och kan sedan gå iväg och vänta på nästa bil som ska auktioneras. Detta är hur du får din bil på väg under grossistpriser.
3

närvara vid auktionen. På dagen för auktionen, vill du vara helt säker på att du kommer tidigt. Eftersom auktionen fortskrider, kommer fler köpare dyker upp. Genom att gå tidigt, står du en god chans att slå ut de sena uppstickare genom att få till några av de bättre erbjudanden tidigt. En annan rekommendation är att ta någon med dig som besitter en kompetens inom fordons mekanik. Var medveten om vem som säljer bilen de intresserar dig. Många av dem är begagnade bilhandlare som köper och säljer bilar varje dag, och är i vinstdrivande företag. Se absolut till att du vet i förväg vad du ska köpa. Det är absolut viktigt att du spenderar gott om tid att kolla in bilen, och att du lämnar auktionen som en nöjd kund.
4

Titta över inventeringen. Grundligt se över inventeringen. Auto auktioner kommer att få massor av bilar att välja mellan, och det är en bra idé att kolla vad som finns till salu. Du vill inte bara att titta på alla dina val från utsidan. Istället måste du undersöka så mycket av bilen som möjligt, inklusive inredning, bål och under huven. Du kommer också att behöva starta motorn och gör en noggrann kontroll av hur väl det fungerar. Varje del av fordonet som är kontrollerbara bör kontrolleras.
5

Kontrollera om en garanti från tillverkaren. Auktion fordon normalt säljs i "befintligt skick" skick, men tillverkarens garanti kan fortsätta med vissa fordon. Detta är oftast sant av senaste modell fordon som är upp för auktion. Dock bör du fortfarande göra en grundlig kontroll av fordonet om det är under tillverkarens garanti eller inte. Bilhandlare som funderar på att köpa auktion bilar följer ofta denna praxis, och det är nödvändigt att du gör detsamma. Tanken är att undvika de undermåliga fordon som är skyldig att orsaka många stora problem senare.
6

Kontrollera utsidan. Undersök bilen för tecken på massor av kroppens arbete. Kontrollera dörrar, huva och bål. Kontrollera kroppen av fordonet för rost, bubblar måla, mix-matchade ytor måla och måla översprutning på stötfångare, belysning och fönster. Se om det finns svetsning märken i dörrkarmar och bål. Kontrollera också motorrummet för nya bultar eller muttrar som inte matchar i färg. Och kontrollera lamporna och blinkers. Leta efter dörrar som inte stänger ordentligt. Kontrollera om sander varumärkena i målet som inte jämnas ut innan färgen appliceras, eller på kromlist. Kontrollera för skador på glaset och i vindrutan. Skador på vindrutor kan utgöra ett problem för passerande fordon inspektioner, och kan också vara omöjligt att ersätta.
7

Kontrollera interiören. Många gånger inredning ersätts med material som inte är original. Titta alltid på headliner i bilen så många gånger folk aldrig titta upp förrän de köper bilen för att ta reda på headliner antingen är borta, trasiga eller smutsiga. Kontrollera under säten, golvmattor och mattor för att leta efter fukt.
8

Starta motorn och lyssna efter ovanliga ljud eller knackar ljud. Kontrollera att avgaserna är ren. Mash foten på bromsen flera gånger för att kontrollera bromsljus. Sätt bilen i enheten och vända flera gånger för att kontrollera om fordonet rör sig framåt och bakåt. Se till att bilen inte utfall alls eller göra en clunking ljud när du flytta till en annan växel. Lyssna till hur motorn låter. Rev motorn strax ovanför en ledig att lyssna efter lagerljud. Om motorn har en djup skallra, är detta en indikation på att det kan behöva lite större motor arbete. Kontrollera luftkonditioneringen. Kontrollera även värmesystemet och alla alternativ makt såsom styrning, fönster, och sittplatser.
9

Dra ut oljestickan. Om vita bubblor visas, detta anger att vatten är närvarande i oljekällan. Känsla för korniga fragment i oljerester. Kontrollera också om oljan är tjock till punkten pirog eller om det är mycket smutsigt. Om så är fallet, måste du vidarebefordra detta fordon.
10

Kontrollera växellådan på samma sätt. Kontrollera transmissionsolja. Om färgen på vätskan är mörkbrun eller har en härsken lukt, kan detta skapa en allvarlig transmission problem i framtiden. Tänk på att färgen på vätskan ska vara ljusrosa. Sök efter läckande fläckar och fläckar under bilen. Kontrollera avgasröret för gummy sot.
11

Lägg ditt bud. När fordonet kommer på blocket auktionsförrättaren kommer att be om ett öppningsbud. Var inte den första budgivaren. Lämna det till någon som har erfarenhet. Tillåta honom att bjuda först så att du kan se om bilen kommer att vara i den prisklass som du vill betala för det. Ställ en hög siffra som du är villig att betala för bilen, och se där budgivningen går. När budgivningen börjar sakta ner, kommer auktionsförrättaren kräver ett slutligt bud. Om fordonet fortfarande är i din prisklass som du vill spendera, presentera din slutliga budet. Om inga andra anbudsgivare kommer fram, kommer du att vara den vinnande budgivaren. När du har tagit i besittning din bil, har det kontrolleras av en certifierad mekaniker för dess nuvarande skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-auctions/78280.html

Previous:
Next:

bilauktioner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.