Hur man hittar en bil med serienummer

Varje bil som tillverkas i USA och EU har sin egen unika serienummer, eller ett chassinummer (VIN). Dessa siffror att lokalisera stulna bilar och ge information till potentiella begagnade bilköpare. Om du letar efter information om din bil, det finns många webbplatser och online-resurser för att förse dig med denna information. Saker du behöver
dator med Internetuppkoppling
E-postadress (valfritt) katalog Kreditkort (tillval)
Visa fler instruktioner
1

hitta och skriva ner bilens serienummer. Fordon tillverkade efter 1969 kommer alla att ha serienumret på förarsidan instrumentpanelen, synligt genom vindrutan. Serienumret är 17 tecken långt och innehåller både bokstäver och siffror. Om din bil är tillverkad före 1969 och serienumret är inte på instrumentbrädan, är det förmodligen placerad på framsidan motorblocket, den främre änden av ramen, stammen, förardörren sylt eller bakhjulet väl.
Sida 2

Om du har problem med att hitta serienumret, kontakta biltillverkaren att bestämma den exakta platsen för VIN.
3

Besök en webbplats som söker offentliga register över bilar baserat på serienummer, såsom CARFAX. Det finns många webbplatser som tillåter VIN söka efter gratis eller en liten avgift, inklusive din statens DMV.
4 p Om du väljer att betala för löpnummer sökningar, registrera ditt konto via din e-postadress och ange din kreditkortsinformation. Webbplatser som kräver en avgift för att söka i register ger ofta mer grundlig information om en bils historia.
5

Ange serienumret i sökfönstret för din valda webbplats. Webbplatsen kommer sedan att söka offentliga databaser för att samla information om din bil, bland annat stöld och haverier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77973.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.