Hur vill kolla en bil som har MOT

Trafikministeriet (MOT) test är ett årligt test av bil säkerhet, trafiksäkerhet och avgasutsläpp för ett fordon mer än 3 år gammal i Storbritannien. När du köper en begagnad bil, kan du kolla på nätet för att se om ett MOT test certifikat är giltigt och bestämma testa datumen för fordonet. Saker du behöver
V5C registreringsnummer
Plate
VT20 testcertifikat
VT30 vägran certifikat
Visa fler instruktioner
1

Skaffa en VT20 prov intyg från den nuvarande ägaren eller säljaren, om fordonet tidigare har klarat ett MOT test. Få en VT30 vägran intyg om fordonet misslyckades MOT test. Eller få en V5C registreringsbevis, en loggbok som listar många detaljer om fordonet. Kontrollera att dokumenten matchar fordonet. Du behöver numren på de certifikat att komma MOT information online. Du kommer också att behöva ett antal registreringsskylt.
2

Gå online till www.direct.gov.uk. Navigera till "Bilismen" sidan. Klicka på "MOT status check." Ange MOT nummer från VT20 certifikat eller VT30 vägran certifikatets nummer och registreringsnummer. Du kan ange dokumentets referensnummer från V5C registreringsbevis om du inte har ett VT20 provningsintyg eller VT30 vägran certifikat.
3

Kontrollera uppgifterna. Leta efter den dag då det sista testet, körsträcka vid tiden för testet och när MOT löper. Jämför denna information mot papperet certifikat för att säkerställa att det är äkta. Det är ett brott att köra utan giltigt MOT i Storbritannien Polisen har en omfattande automatisk registreringsskylt erkännande (ANPR) CCTV nätverk som de använder för att spåra ett fordons rörelser i realtid.
4

Kontrollera bakgrund av fordonets tester på Bilismen sidan. Jämför denna information mot papperet certifikatet att se till att den är äkta. Kontrollera att MOT historien stämmer överens med informationen om MOT certifikat. Historien innehåller körsträcka vid tiden för testet och när MOT löper.
5

Klicka på "MOT History Check" länken på Bilismen sidan. Du kommer att tas till en MOT historia formuläret. Använd samma uppgifter som du använde för att kontrollera status för MOT att få historien om tester som går tillbaka till 2005, då TV-programmet MOT lanserades. Webbplatsen kommer att visa datum för testen, mätarställningen när tester gjordes och utgångsdatum för de tidigare testerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77030.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.