Hur du returnerar en defekt begagnad bil till återförsäljare

Köpa en begagnad bil kan vara knepigt. Risken för att köpa en citron är alltid närvarande, och man vet aldrig vad som väntar från din begagnade bil. Men om du köper en defekt begagnad bil från en återförsäljare, kanske du kan lämna tillbaka den på vissa villkor. Men som en köpare bör du vara medveten om att många begagnade bilar säljs "som är." Saker du behöver
Dokument från köp
Bevis på defekt
Visa fler instruktioner
1

Ring generalagenten omedelbart när du upptäcker ett fel i din nyinköpta används bil. Eller, om du är i närheten när du upptäcker problemet, stoppa i och låt dem se problemet själva. Genom att kontakta dem så snart som möjligt efter att ha upptäckt problemet, är möjligheten av dem förklarar att felet är ett resultat av slit-och-tår eller misshandel minskat. Om du inte kan komma i kontakt med dem omedelbart, sluta köra bilen när du får den hem. Om möjligt, kör inte det igen förrän du har talat med dem. Notera körsträcka när felet upptäcktes.
2

Review allt pappersarbete du tecknat när du köper fordonet och eventuella andra handlingar som hänför sig till ditt köp. Ofta är information om garanti ingår i dessa dokument. Dokumenten skall ange längden på alla tillgängliga garantier och villkoren. Dessutom bör de mekaniska warrantied delarna anges. Om fordonet inte är under garanti, de flesta återförsäljare erbjuder en 15-dagars eller två veckors garanti för några omedelbara eller katastrofal mekaniska fel, om inte fordonet säljs "som är." Addera 3

Förhandla med generalagenten om du har ingen garanti på din bil eller har det bara gått av garantin. Om de inte kommer att ersätta eller reparera den gratis, kan de enas om att reparera problemet till ett rabatterat pris.
4

Stoppa betalning på din check om kontrollen har ännu inte rensat banken. Om återförsäljare vägrar att arbeta med dig om eventuella reparationer eller vägrar att ta emot den returnerade fordonet, kontakta din bank och begära en "Stop Betalning" placeras på checken.
5

Kontakta en advokat. Vissa stater har citron lagar eller andra lagar som skyddar konsumenterna från handlarna. En advokat bör kunna hjälpa dig att förhandla med återförsäljaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77922.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.