Hur att hitta värdet av en husbil

Oavsett om du köper eller säljer ett fritidsfordon (RV) husbil, kan finna sin värde betyder en hel del. Att köpa en husbil i bra skick kan bevilja köparen en möjlighet av många spännande år av prospektering och resor. Att sälja en RV kan innebära att säljaren kommer att uppgradera till en ny husbil eller planerar att helt enkelt avsluta resdagar. Oavsett syftet, innebär affären en hel del pengar, så det är viktigt att alla parter gör sin forskning för att hitta ett verkligt värde för husbilen. Saker du behöver
Kelley Blue Book
NADA guide
Internet
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera NADA guider och Kelley Blue Book, två källor som lista föreslagna RV värden bygger huvudsakligen på en procentsats av tillverkarens föreslagna priset (MSRP). Dessa källor kan inte erbjuda realistiska nuvarande andrahandsvärde, men de erbjuder en bra utgångspunkt för att mäta värdet av en husbil. Ange nödvändig information om RV i sökningarna på ena, eller båda, av dessa guider (t.ex. husbil storlek, tillverkningsår, upplupen körsträcka, information om det inre) för att få ett uppskattat värde av husbilen.
Sida 2

Kontrollera försäljningspriserna för andra husvagnar på marknaden som hör till samma modell, göra, produktionsår och klass som RV husbil under diskussion. De jämförande husvagnar bör innehålla samma bekvämligheter (luftkonditionering, möbler, vitvaror) som önskade RV i jämförande syfte. De upplagda Begärt priserna på dessa andra RVS erbjuder hoppning-off för att jämföra motorns hem värde till det föreslagna priset på Kelley Blue Book eller NADA guider.
3

Jämför Kelley Blue Book och NADA guider "föreslagna värdena för husbilar till olika faktorer i husbilen i fråga genom att kontrollera faktorer som RV: s allmänna tillstånd, ansluta sig till en underhållsplan, gas förbrukning, inredning och utrustning. Be att få en mekaniker kolla upp det. Kontrollera RV: s apparater för att se till att de fungerar väl. Spraya vatten över toppen för att leta efter läckor. Kontrollera badrum för att säkerställa att de fungerar korrekt.
4

Använd Kelley Blue Book och NADA guider som bas. Justera värdet av husbilen upp eller ner från guiderna föreslagna priset enligt villkoret för RV och dess olika delar, liksom det begärda priset på andra husbilar av samma allmänna klass och skick. . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77320.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.