Så tolkar bilens VIN

De sjutton tecken fordonets identifieringsnummer på din bil, lastbil, husbil, motorcykel, ATV eller släpvagn kan tyckas vara en samling av slumpmässiga siffror. Men varje tecken i varje position bär en specifik funktion. Vins använda siffror från "0" till "9" och bokstäverna "A" till "Z", men utan "jag", "O" eller "Q" för att undvika sammanblandning med siffrorna "1" och "0." Din VIN visas på en metallbricka på instrumentbrädan på förarsidan nära vindrutan, och på din titel, registrering och försäkring. Instruktioner
1

Jämför de tre första bokstäverna i en VIN till ett diagram för att hitta landet, tillverkare och modell. Dessa koder är universella för alla fordon över hela världen. Se ett diagram på VINquery eller Angelfire (se referenser).
2

överväga nästa fem tecken som tillverkarens beskrivning av fordonet. Varje tillverkare har sina egna koder för att identifiera kroppen stil, drivlina, bilbälte arrangemang, motorstorlek eller andra funktioner. Se Angelfire för exempel, men inser att dessa kan ändras från år till år, och uppdaterar sällan uppstår på grund av mer populära automatiska dekodrar. Klicka på tillverkarens logotyp för att se exempel på koder, men vara medveten om den senaste uppdateringen.
3

Kontrollera VIN för bedrägeri med det nionde tecknet. Tillämpa alla tecken i VIN till formel på VINquery. Den nionde plats använder siffror "1" till "9" för det nominella värdet av resultatet, och "X" för ett nollresultat.
4

Kontrollera 10th karaktär för året. För åren 2000 till 2009 motsvarar den sista siffran i året den 10: e tecknet. Men den 10: e positionen använder också "A" till "Z" minus utvalda bokstäver för att göra totalt 30 tecken som cykel var 30 år. Se VINquery för ett exempel.
5

Tänk att de sju sista tecken berätta serienumret på fordonet, med den elfte tecknet representerar fabriken och resten, dess sekvens som kommer av monteringsbandet.
6

Kopiera VIN in i utrymmet vid Decodethis för en fri beskrivning av ditt fordon. Klicka på "Decode!" och bläddra ner till flikarna för att se alla dess funktioner, gör modell, år, motor, kaross, osv. Du kan också avkoda VIN på VINquery, men det finns en avgift på från 50 cent till $ 1,90 (i november 2010), beroende på graden av rapport du vill.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77894.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.