Vad är en unibody Pull?

Som svar på gasen krisen på 1970-talet, sökte biltillverkare lätta lösningar för tillverkningsindustrin. Unibody konstruktion var en av de stora innovationer som följer. Snarare än tung I-balk rambalkar och enskilda plåt paneler, skruvas ihop, är Unibody allt ett stycke. Unibodies krävs nya reparationstekniker. När en unibody bil skadas i en olycka och den skada som faktiskt ändrar ramdimensioner, bilverkstäder "pull" ramen tillbaka till fabriken dimensioner. Processen kallas en "unibody pull." Energi Dispersion

Eftersom unibody är lättare, är det även konstruerat att dispergera energi av olyckor mer allmänt. Olycka skador, antingen mindre eller svår, är mindre benägna att vara lokaliserad till träffpunkten i en unibody ram. Hela ramen är design för att absorbera energi. Även om det är en utmärkt säkerhetsfunktion, kan det orsaka lindrig skada sprids genom hela ramen, även om det inte är synliga skador.
Measuring

En viktig del av reparera eller "dra" en unibody ram är förmågan att noggrant mäta den i tre dimensioner. Bilverkstäder använder sofistikerad utrustning så att de kan mäta på millimetern för att bestämma integriteten av ramens mått.
Racks

Unibodies dras på tung- duty stål rack. Dessa ställningar ger reparatörer olika ankarpunkter att använda för att dra böjar och deformationer av den skadade bilen. Andra specialiserade verktyg används tillsammans med dessa rack för att få exakt rätt vinklar. Den största kraften kommer att tillämpas i exakt motsatt riktning från vilken islaget kommer. Skador kan dras ut tills dimensionerna hos bilens formen återigen matchar fabriken specifikationer.
Alignment

Ibland termen "unibody pull" referenser felinriktning i en förlist tidigare unibody bil som inte har reparerats korrekt. Den "pull" kommer att känna och bete sig ungefär som hjulet förskjutning. I själva verket kan hjulen vara dåligt, men inte på grund av den relativa positionen av de ändrade hjulen, men eftersom den relativa positionen av kroppen till vilken suspensionen är monterad har förändrats. Bil shoppare tittar på begagnade unibody bilar är klokt att se till att fordonets ram är oskadad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77045.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.