Hur du köper en begagnad bil i Australien

Att köpa en begagnad bil i Australien är en relativt enkel process . Det handlar om både köparen och säljaren meddelar den berörda myndigheten statliga vägnätet i ett ägarbyte . Vanligtvis detta måste göras inom 14 dagar . Innan du köper

En säljare kan vara en bilhandlare , ett företag , myndighet eller en privatperson . Innan de accepterar att köpa en bil , kan det statliga vägnätet myndigheten informera dig om bilen har anmälts stulet , avskrivits eller har förbehåll såsom obetalda bil betalningar . Det kommer att bekräfta ägaren , om registreringen är aktuell och mängden stämpelskatt ( skatt ) betalas .
Intyg om trafiksäkerhet
p Alla stater kräver ett aktuellt registreringsbevis trafiksäkerheten som skall presenteras vid tidpunkten för försäljningen . Detta certifikat är en utvärdering av bilsäkerhet , vilket inkluderar säkerheten av däck, vindskydd , säkerhetsbälten och strålkastare . Det bedömer inte mekanisk kapacitet .
Bil garantier

Många bilhandlare sälja sina bilar med antingen en begränsad eller fullständig garanti mot mekaniska fel . Längden på garantin varierar mellan stater och är beroende på åldern av bilen och dess körsträcka. Många bilar äldre än 10 år får inte säljas med en garanti .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77869.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.