Checklista för begagnade bilar

För att bestämma det allmänna tillståndet för en begagnad bil, bör köpare göra ordentlig forskning i förväg. Folk gör ofta misstaget att köpa en begagnad bil baserad på yttre utseende och istället för att kontrollera skicket på motor, fjädring och växellåda. Exteriör Checklista

Gå runt bilen och visuellt inspektera tillståndet i det yttre. Ojämnheter eller målas paneler kan tyda på en potentiellt rostande problem på grund av en kollision eller annan form av skada. Inspektera för rostfläckar på motorhuven, taket och bakluckan på bilen och ägna stor uppmärksamhet åt de linjer och veck i kroppen.

Öppna och stäng alla dörrar för att säkerställa korrekt drift. Det är också bäst att inspektera panel luckor och kontrollera ojämn inriktning (för smala eller för breda mellanrum panel).
Motor Checklista

Pop öppna huven och undersöka motorrummet. Leta efter någon olja, vätska eller vatten läcker från motorn, transmissionen och radiator. En hel del slam eller svart smuts på motorn är ett säkert tecken på en packning eller vätska läcka. Dra ut oljestickan och undersöka skicket på oljan. En brunaktig färg är acceptabel, men skummande eller svart olja är en indikation på ett motorproblem eller kylvätska läcker in i förbränningsrummet.

Sätt i nyckeln och vrid på tändningen. Kontrollera indikatorlamporna innan bilen. Starta motorn och lyssna efter onödiga ljud under start. Bilen ska börja utan att tveka. Låt motorn värmas upp i ett par minuter innan för en provkörning.

Avresa bilen och kolla avgasröret. En motor som avger för mycket rök även vid tomgång är ett tecken på ett potentiellt problem. Promenad tillbaka mot framsidan av bilen och lyssna på tomgång motorn. Onödiga ljud, motorstopp och låg tomgång är tecken på dålig motor underhåll.
Transmission Checklista

Låt motorn gå på tomgång medan du inspektera integritet transmissionen. Dra ut ATF (automatisk transmissionsolja) oljestickan (på modeller med automatlåda) och visuellt kontrollera skicket på oljan. Den ATF bör vara rödbrun i färgen och avger en söt doft. En svart eller vatten-liknande vätska är en tydlig indikation på transmission skador.
Test-Drive

Kontrollera att däck och däck innan provkörning. Däcken skall vara av rätt specifikation för hjulen är utrustade på bilen. Olika märken och storlekar av däck monterade på hjulen kan betyda vanvård och dålig däckens prestanda. Det är också bra att kontrollera däcktrycket (30 till 35 psi är acceptabelt.) Katalog

Stäng huven och fortsätta med provkörning. Engagera växelspaken och kontrollera kopplingen play (om manuell växellåda modeller), samtidigt uppmärksamma ovanliga ljud när trampa på pedalen. Spaken bör engagera varje växel utan krångel. Kör i jämn takt så att du kan lyssna på hytt och fjädring tongångar.

Ratten bör vara fast och lyhörd. Lyssna och observera för ljud, vibrationer eller gnisslar från rattstången att bestämma integriteten av styrningen.

Trampa på bromsen och observera bromssträckan från hastighet. Skrapljud eller gnisslar från bromsarna skulle kunna tyda på ett potentiellt problem med bromsok och bromsbelägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77058.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.