Frågor att ställa när man köper en begagnad bil

När du ser en bil annonseras till försäljning, det finns två stadier av informationsinsamling bör du vara beredd att göra: examen under vilket du upptäcker om bilen är faktiskt vad du är letar efter och om du får en bra känsla om ägarens sanningsenlighet. Sedan kan du gå vidare till inspektionen scenen --- men innan dess, beväpna dig med en Carfax på bilen. Kvalificera Bil


Innan du boka tid för att se bilen fråga ägaren hur många miles är på vägmätaren, hur många ägare bilen har haft, om den har någon speciell utrustning, speciella problem och varför ägaren säljer det. Om alla svar vettigt, fråga hur länge bilen har varit till salu och om ägaren skulle överväga att acceptera mindre än det begärda priset. Senaste, be om VIN (chassinumret) så att du kan beställa en Carfax rapport på bilen. Sen boka tid för att se bilen om du fortfarande är intresserad.
Inspektera bilen

Vid inspektion av bilen, be att få se underhållsjournaler. Om det inte finns några underhåll journaler, fråga vilken typ av motorolja i bilen använder. En person som byter olja eller har det ändrats ofta vet vilken typ av bil använder --- eller åtminstone var man kan hitta den dekal som berättar vilken typ av olja att använda. Om ägaren inte vet vilken typ av olja, är nästa fråga att fråga om du kan ta bilen till din mekaniker för en inspektion. Om ägaren tvekar att låta dig ta bilen till en mekaniker, tar det som ett dåligt tecken. Om det är någon skillnad mellan vad ägaren berättar om bilen och vad Carfax rapporter, som också är en bra anledning att leta efter en annan bil.
Test Drive

Om du fortfarande funderar på bilen, be att provköra den. Börja med radio och luftkonditionering utanför så kan du höra motorn starta och köra. Om det finns några udda ljud, fråga ägaren om bilen har varit i en olycka eller har haft översvämningsskador. Även på en slät rak väg, ta händerna från ratten för en stund för att se om bilen drar åt ena eller andra sidan. Om den gör det, be ägaren när anpassningen senast kontrollerades. Eventuella styrande oegentligheter kan tyda på att bilen har strukturella skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77323.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.