Illinois lagar om att köpa en begagnad bil från en privat ägare

Bilar har blivit en integrerad del av det dagliga livet. De erbjuder ett bekvämt transportmedel och har starkt bidragit till tillväxten i den amerikanska ekonomin. Du kan köpa en ny bil från en bilhandlare. Men du kan istället välja att köpa en begagnad bil från en privat ägare. Illinois har lagar som reglerar denna typ av transaktion. Registrera bilen på

Registrera bilen i ditt namn på statssekreterarens kontor. Detta innebär att fylla en ifylld ansökan om Vehicle Titel och registrering (formulär VSD-190). Du måste också ändra bilens titel till ditt namn. Om bilägaren inte har en titel, måste han ansöka om en dubblett titel innan du kan starta köpet. Registrera bilen och byta titel till ditt namn måste ske inom 20 dagar efter köpet med undantag av nya invånare till staten, som har 30 dagar. Första gången registrering kostar $ 99, men det finns extra avgifter för personliga skyltar. Vanliga plattor utfärdas på plats, men personliga och kära kommer att skickas med post.
Garantier

Begagnade bilar omfattas inte av det "underförstådda garantier" lag i Illinois . Detta innebär att du köper bilen i befintligt skick utan garanti för kvalitet. Det är köparens ansvar att ta reda på om garantin från tillverkaren är fortfarande i kraft. Addera ditt köpebevis

Illinois lagstiftning inte gör det obligatoriskt att ha ett köpebrev tecknat när du köper en begagnad bil. Men advokater råd köparna att försäljningen skall dokumenteras med pappersarbete som kommer att fungera som bevis på köpet. Ha en räkning av undertecknad försäljning och betala med postväxel som ytterligare ett bevis på transaktionen. Om det finns ett juridiskt problem som involverar bilen, till exempel ett påstående om stöld, kan du bevisa din oskuld med detta pappersarbete.
Begagnade bilskattelagen

Du måste betala skatt till staten när du köper en bil från en privat ägare. Det belopp du betalar beror på olika faktorer, bland annat bilens ålder och pris. Statssekreteraren kontor kommer att beräkna den skatt du ska betala.
Försäkring

Illinois lag gör det obligatoriskt för alla bilar som ska försäkras med täckning som kommer att betala för skada på andra människor och skador på sina bilar i händelse av en olycka. Vidta åtgärder för att köpa försäkringsskydd när du har bestämt vilken bil att köpa. Täckning för skador på din bil och stöld är valfritt. Du kan lämna information om försäkringen under registreringen, men det är inte obligatoriskt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77496.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.