Indiana lagar om en underförstådd garanti på begagnade fordon

Att köpa en begagnad bil kan vara en välsignelse eller en förbannelse. Det finns några bra erbjudanden att vara hade på begagnade bilar, men det finns alltid rädslan för att få en citron. För bil shoppare i Indiana, kan det finnas ett visst skydd under lagen för din begagnade bil köp. En underförstådd garanti är ett juridiskt begrepp beordrat att en säljare säljer du en produkt som fungerar som utlovat. Lära sig om underförstådd garanti lagar i Indiana innan du köper en begagnad bil kan hjälpa att du få bilen av dina drömmar. Fitness of Purpose

Enligt Indiana lag, specifikt Indiana Uniform Commercial Code, har någon produkt som säljs en underförstådd garanti kopplad till sig. När det gäller begagnade bilar, innebär detta i huvudsak att säljaren måste sälja en bil som är sunda i grunden och fordonet måste fungera för det ändamål för vilket du köpte it.If du informera en begagnad bilhandlare som du söker att köpa ett fordon som är som kan dra din båt, och dealern säljer dig en bil som hävdar att det kan göra just det, bilen måste prestera som förväntat. Om inte, kan du ha rätt att återlämna fordonet till säljaren.
Warrant för säljbarhet

Enligt Indiana lag, dikterar underförstådda teckningsoption av säljbarhet att fordonet skall fungera och vara fri från materialfel som påverkar dess användning eller säkerhet. I huvudsak när en återförsäljare säljer dig ett begagnat fordon, måste det vara i skick utan större mekanisk eller säkerhet defects.If en återförsäljare säljer en bil med en dålig överföring, kan du ha rätt till kostnaderna för reparationer från återförsäljaren. Fordonet ska fungera som annonseras, med tanke på dess ålder, kondition eller körsträcka. Om det inte återförsäljaren kan vara i strid med den underförstådda teckningsoption för säljbarhet.
Federal lag

Oavsett om du är i Indiana eller någon annan stat , används bilköp också regleras av den federala Magnuson-Moss Warranty Act. Lagen mandat som, enligt federal lag, alla tillverkare garantier, uttryckliga eller underförstådda skall hedrade vara säljaren av en vehicle.In För att garantin ska gälla måste det skrivas, men en skriftlig garanti kan inte kringgå det grundläggande underförstådd garanti för säljbarhet. I huvudsak en återförsäljare måste hedra åtminstone Indiana underförstådda garantin inte knappt Indiana lag, men federal lag också. Addera citron lag
p Om bilen används, men är fortfarande täcks av den ursprungliga tillverkarens garanti, kan du behöva skydd enligt Indiana citron lag också. Om det är ett nyligen använt fordon, måste bilen ha en eller flera defekter som påverkar användningen, säkerheten eller värdet på bilen, som uppträder inom 18 månader från leveransdagen, eller innan de första 18.000 miles på odometer.If du köper ett begagnat fordon i Indiana som är mindre än 18 månader gamla eller har mindre än 18.000 miles på det, citron lag fortfarande gäller, trots att fordonet används.
Är Som

I Indiana, som i de flesta stater, kan säljare av begagnade fordon komma runt den underförstådda garantin genom att sälja bilen "som är." När du köper en bil "som är" det säljs utan garanti, uttrycklig eller underförstådd, och du tar bilen som den är, felaktigheter och alla. Många används bilhandlare kommer att sälja sina bilar på just detta sätt. Men för att en bil ska säljas "som är," måste det klart anges som sådana. "Som" betyder inte att säljaren kan förvränga tillståndet för fordonet. Om säljaren informerar dig motorn är i gott skick, och det visar sig att ha en blåst topplockspackning, kan du ändå ha rätt att stämma säljaren för kostnaden för repairs.Be medveten om att i Indiana, liksom många andra stater, underförstådda garantier gäller inte privatpersoner, till exempel säljare i platsannonser. Alla fordon som köps från privata säljare vanligtvis antas vara "som är."
Botemedel
p Om du har köpt en begagnad bil och du känner att det inte uppfyller termer av en underförstådd garanti, kan du ha möjlighet att stämma säljaren i en Indiana domstol. Beroende på priset på fordonet du kanske vill stämma i småmål domstol. Gå till In.gov /rättsväsende /information om hur man lämnar en kostym i Indiana domstol system.When föra en kostym för ett brott mot en underförstådd garanti, är bördan på dig att visa att fordonet var felaktig vid köptillfället. Om du stämmer för en "som är" köp, är bördan på dig att bevisa att säljaren medvetet och materiellt felaktigt att fordonets skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77173.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.