Hur hittar panträtt på fordon

Köpa en begagnad bil kan vara en stor investering. Om du inte gör tillräcklig forskning, kan du få betala mycket mer än du räknat med. En lien är grunden skuld fäst titeln egendom. Om du köper en bil med en panträtt, får du både bilen och skulden. Det enklaste sättet att kontrollera om fordonet har panträtt är att få en rapport bil historia. Ett annat sätt att kontrollera är genom din lokala avdelning av motorfordon. Ibland fordonets titel eller registrering kommer att lista en kvarstad innehavare. Instruktioner
Kontroll Titel
1

Fråga säljaren om fordonet har några panträtter. Det är viktigt att be säljaren på framsidan när du förhandlar om ett försäljningspris. Om säljaren är ärlig och fordonet har panträtt, kommer han att berätta. Trots säljarens uppriktighet (eller brist därav), bör du göra ändå din egen oberoende forskning.
2

Be att undersöka både bilens titel och registrering. Antingen handling kunde konstatera att bilen är föremål för en kvarstad på framsidan av dokumentet. Dock kan en registrering eller titel inte alltid lista lien innehavare, och ytterligare forskning är nödvändig. Addera 3

Kopiera Vehicle Identification Number ("VIN"). VIN är vanligtvis placerad mellan instrumentbrädan och ratten. Det är en 17-teckenkod.
4

ta titeln, VIN och registreringsnummer till Department of Motor Vehicles. Denna byrå bör kunna berätta för dig om bilens titeln är fri och klar.
5

Beställ ett fordon historia rapport för att kontrollera om titeln är fri och klar. Dessa tjänster kommer att kräva VIN du registreras. Många kommersiella tjänster finns att lämna rapporter fordon historia, inklusive CARFAX, det är en citron? och Car Detective.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77311.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.