Hur du köper en begagnad Toyota Camry Solara

Toyota Camry Solara (även känd Toyota Solara) infördes 1999 för att konkurrera med Honda Accord Coupe. Den Solara kom i antingen en coupe eller cabriolet version men misslyckades med att vinna i popularitet och lades ner 2008. Av denna anledning måste konsumenterna är intresserade av en Solara också vara villiga att köpa en begagnad bil. Toyota Solaras är kända för sina tysta motorer, mjuk gång och rymlig interiör och bagageutrymme. Instruktioner
1

Bestäm året och trim modell av intresse. Mellan 1999 och 2003 sålde Toyota SE och SLE trim modeller. Mellan 2004 och 2008 introducerade Toyota den andra generationen Solara, vilket inkluderade konvertibla trim modellen, SE, SLE och sportsedan. Solaras kommer i antingen en 2.2L, 135hp V4 eller en 3.0L, 192HP V6 motor. År 2002 var det 2.4L, 157hp V4 introduceras. Den Solara ' s främre och bakre änden också nyinredd 2002. Den manuella växellådan är inte tillgänglig i Solara V6 modeller efter 2006.
2

Jämför källor för att köpa Solara. Den Solara kan köpas från privata fester och begagnade bilhandlare. Privata fester och bilhandlare som säljer Solaras kan använda online mötesplatser som Craigslist, Ebay, Autotrader, Autos Yahoo! eller online sekretessbelagda delen av din lokala tidning. Ta del av skillnaden mellan de frågar priserna för Solaras på ett visst år, trim modell, skick och körsträcka. Återförsäljarna har en tendens att ta ut mer än privata säljare.
3

Conduct forskning om värdet av fordonet. Innan du köper, få en uppfattning om vad Toyota Solara är värt. Eftersom Toyota Solara har många gör under en period på nio år, är det klokt att få en uppfattning om vad varje trim modell är värd i år av intresse. Till exempel, om du är intresserad av en 2008 Solara ' s SE trim modell, ta reda på hur mycket detaljhandeln eller privat fest värde baseras på beräknade eller faktiska egenskaper, såsom 150.000 miles på en V4 motor i gott skick . Platser att bedriva värde forskningen inkluderar Kelley Blue Book, Edmund ' s och NADA.
4

Kolla in bilen och ta det för en provtur. En Solara motorn ska vara förhållandevis tyst som en Camry eller Lexus och bör hantera smidigt. När du checkar ut en bil, leta efter tale kontrollampa tecken på motorfel, såsom vit rök och vatten som kommer ur avgasröret, vilket kan vara ett tecken på en trasig topplockspackning. Se också till att temperaturmätaren förblir stabil och leta efter tecken på ägaren missbruk genom att ta hänsyn till tillståndet i interiör och exteriör. Det fanns också ett återkallande för sidoairbag på 2007 SE trim modell och de bakre delarna suspension i 2000 Solara trim modeller. Se till att bilen har haft en del (s) ersatt.
5

Förhandla för Solara. Ta hänsyn till hur fordonet hanterar, tillståndet i motorn, inre och yttre, optioner och körsträcka gå att avgöra om fordonet är övervärderad, och om det finns utrymme för förhandlingar. Enligt Cars, redovisar för 2004 US Census data som bilägare lägger cirka 11.500 miles på ett fordon per år. Det är rimligt att förvänta sig en 2006 Solara att ha minst 46.000 miles på det. En köpare kan vilja förhandla ned priset på, till exempel, en 2004 Solara som har en 150.000 miles vars begärt pris hasn ' t beaktat högre körsträcka. Om inredningen är grov (t.ex. rivna läder) eller färgen är repad eller bleka på utsidan, det är också bra förhandling poäng.
6

Köpa Solara, men se till att få ett kvitto för inköp, särskilt från en privat fest. (Ett kvitto kan också vara en titel eller köpebrevet.) Titeln bör undertecknas över till köparen (om tillämpligt), eller ett köpebrev bör tillhandahållas. Registrering och smog test (i förekommande fall) bör också vara aktuell eller priset bör justeras i enlighet därmed.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77540.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.