Bör jag oroa sig för hög körsträcka när man köper en bil?

Körsträcka är en udda typ av kvantitet där bilar är berörda. Å ena sidan indikerar hög körsträcka alltid att bilen inte är i som ny skick som man skulle föredra. Å andra, den ursprungliga ägarens engagemang för underhåll, körstil och bilens driftsförhållandena har mer att göra med bilens faktiska skick än det antal miles på vägmätaren. Oavsett hur du skär det, är kunskap alltid ström när du köper en bil. Grundläggande slitdelar

Vissa saker får alltid en viss nötning oberoende av fordonets driftsförhållanden. Bär ytor inne i motorn och transmissionen, inklusive tätningar och lager, cylinder väggar, kamaxlar, sensorer och ställdon kommer alltid att bära till en viss grad, oberoende av underhållsplanen. Chassikomponenter såsom stötdämpare, fjädrar, bussningar (gummi isolatorer i suspension), motorfästen, hjullager och drivknutar är också föremål för konstanta, slitage-inducerande vibrationer och rörelser. Addera Vad Kind of Miles är de?

utöver alla andra faktorer, fordonets driftförhållanden har mer att göra med dess tillstånd än något annat. Periodisk betonar grund terrängförhållanden, racing och ojämna vägar kan inte ha någon omedelbar effekt på ett fordon, men tillämpa dessa spänningar över tiotusentals miles och allt slits ut snabbare. Miles upplupna i stop-and-go stadskörning kommer att sätta mycket mer slitage på fordonet än ihållande motorvägen miles. Innan du köper bilen, måste du avgöra om den upplupna 100.000 miles på motorvägen vid 60 mph eller på drag-strip, 1/4-mile åt gången.
Regelbundet underhåll

Bortsett från fordonets driftsförhållanden, är fordonsunderhåll den mest avgörande faktorn när det gäller tillståndet i förhållande till körsträcka. Några av de bästa erbjudandena ute är statligt ägda flotta fordon. Län, statliga och federala myndigheter är generellt religiösa om att följa fabrikens rekommendationer för oljebyten, flytande tömningar och andra förebyggande underhållsåtgärder. Om möjligt, köpa ett fordon som alltid har använt syntetiska vätskor som byts med jämna mellanrum.
Utbytbara kontra icke utbytbara delar

inte anta att bara för att din potentiell auto har en ny motor och transmission med 10.000 miles på dem, är fordonet som helhet lika bra som en med 10.000 miles på det. De flesta moderna bilar använder en monocoque eller ram-mindre konstruktion, vilket innebär att chassit svetsarna är vad håller kroppen samman. Samtliga chassityper böja och vrida lite under körning, vilket långsamt försvagar svetsar och ram metall, som böja ett gem fram och tillbaka. Över tiden, dessa svagare svetsar orsakar chassit att bli mer och mer flexibla. Böjning chassi kommer så småningom resultera i en uppsjö av gnissel och skrammel, och kan vara allvarlig nog för att påverka hantering, dörr och panel anpassning och fönster drift. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77084.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.